• Το «καρφί» του Παπανδρέου στον Τσίπρα για το «Ολαντρέου»

    Τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν στην πρώτη ημέρα της «Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» που συνδιοργανώνουν, το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα (ΙΑΤ) και το Ιδρυμα Ζάεφ, θα τα διαβάσατε από χθες στο Protagon.

     

    Ηταν μια δύσκολη πρεμιέρα, καθώς ο οικοδεσπότης Αλέξης Τσίπρας, πρώην Πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, είχε να αντιμετωπίσει τόσο το παρελθόν –έστω, το εξωραϊσμένο παρελθόν του, καθώς θα συζητούσαν μόνο τα της Συμφωνίας των Πρεσπών– όσο και το παρόν του: θα έπρεπε να καλωσορίσει τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά να φιλοξενεί και τους Αλέξη Χαρίτση και Εφη Αχτσιόγλου, που ως γνωστόν δεν μιλιούνται.

     

    Και αυτό το παρελθόν τού θύμισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος μιλώντας σε πάνελ για τα Δυτική Βαλκάνια έριξε το «καρφί» του στον κ. Τσίπρα, υπενθυμίζοντας το περιβόητο «Ολαντρέου» που είχε αναφέρει κάποτε, με τη γνωστή του οίηση και ειρωνεία, ο κ. Τσίπρας, συναντώντας τον άλλοτε πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ –ήταν, βλέπετε, η εποχή του έξαλλου και φαιδρού ΣΥΡΙΖΑ, κατά την περίοδο της κρίσης, που όλα για τον κ. Τσίπρα έμοιαζαν μια πλάκα στην εφόρμησή του προς την εξουσία.

     

    «Αν ήταν εδώ ο Ολάντ, θα κάναμε ένα πάνελ Ολαντρέου, Αλέξη», είπε χαμογελαστά ο κ. Παπανδρέου, με τον κ. Τσίπρα, που υποδύεται πια τον σοβαρό και ονειρεύεται να γίνει statesman, να σηκώνει τον αντίχειρα, χαμογελώντας.

  • Η πρώτη εμφάνιση της Ελεονώρας Μελέτη στο Ευρωκοινοβούλιο

    Για όσους είχαν αγωνία, να πούμε πως η Ελεωνόρα Μελέτη, τηλεπαρουσιάστρια και εκλεγμένη ευρωβουλευτής της ΝΔ –κατετάγη πέμπτη, με 173.815 σταυρούς– έκανε την πρώτη της εμφάνιση στις Βρυξέλλες και υπάρχουν πειστήρια.

     

    Ο σύζυγός της, Θοδωρής Μαροσούλης, δημοσίευσε φωτογραφία της κυρίας Μελέτη στον προαύλιο χώρο του ευρωκοινοβουλίου, σε story στο Instagram και της ευχήθηκε «καλή αρχή αστέρι μου».

     

  • Καβγάς Παππά με Θεανώ Φωτίου: «Ηρθατε τέταρτος εκεί που εκλέγεστε»

    Στην Αριστερά, βέβαια, δεν έχουν χρόνο για χαριτωμενιές στις Βρυξέλλες. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 14,92% (αστείο ήταν και πέρασε το όνειρο του Στέφανου Κασσελάκη για 20%) και τη Νέα Αριστερά ακόμα χειρότερα, εκτός Ευρωβουλής, με 2,45% και 97.554 ψήφους (πολύ κάτω από τους σταυρούς που πήρε μόνη της η Ελεονώρα Μελέτη), το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να καβγαδίζουν.

     

    Αυτό συνέβη το πρωί της Τρίτης στο Action24, όπου καλεσμένοι ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ και πραιτωριανός του κ. Κασσελάκη, και η Θεανώ Φωτίου, πρώην υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ που διατηρείται) Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Αριστεράς.

     

    Ολα ξεκίνησαν όταν η κυρία Φωτίου ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς δεν είναι νομιμοποιημένοι να κατέχουν τις έδρες.

     

    «Αυτό να μην το λένε οι άνθρωποι που έχασαν το 37% της δύναμής τους σε ψήφους στις ευρωεκλογές», απάντησε η κυρία Φωτίου, με τον κ. Παππά να αντιδρά: «Ποιο 37%, κυρία Φωτίου; Το 2,4% δεν νομιμοποιεί κανένα κόμμα να κατέχει έδρες… Δώστε τις έδρες σας πίσω!»

     

    «Μην το κάνετε αυτό γιατί ήρθατε τέταρτος εκεί που εκλέγεστε», του ανταπάντησε η κυρία Φωτίου, σε μια έμμεση υπενθύμιση ότι στο Κιλκίς του κ. Παππά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε σχεδόν το 60% της δύναμης που είχε το 2019 και κατετάγη τέταρτος πίσω από ΝΔ, Ελληνική Λύση και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

     

    «Χαίρεστε; Ποιος το προκάλεσε αυτό; Χαίρεστε, ενισχύστε την Ελληνική Λύση. Σας τοποθέτησε ο λαός εκεί που έπρεπε στο 2,4% και στις επόμενες εκλογές θα σας τοποθετήσει στην ανυπαρξία. Αυτό θέλετε, να μην εκλεγεί κανένας αριστερός. Στο 2,4% ανήκετε και στο σπίτι σας στη συνέχεια. Διασπάσατε τον ΣΥΡΙΖΑ», εξεμάνη τότε ο κ. Παππάς.

     

    (Ακόμα και με τις ψήφους της Νέας Αριστεράς, πάντως, που πήρε 1,04% στο Κιλκίς, ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι τέταρτος θα έβγαινε στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.)

     

    «Εμείς δεν ήρθαμε τέταρτοι στην περιοχή που εκλέγεστε, όπως εσείς», επέμεινε η κυρία Φωτίου, η οποία έχει και θράσος, καθώς η Νέα Αριστερά κατετάγη… 10η πανελλαδικά.

     

    «Να παραδώσετε τις έδρες σας, κυρία Φωτίου. Είστε χορηγοί της Ελληνικής Λύσης και της ΝΔ», επέμεινε με τη σειρά του ο κ. Παππάς.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Η κυβέρνηση στο πλευρό του Κασσελάκη για την χυδαία επίθεση του Κούγια

    Ο άνθρωπος που έως τώρα, πριν, δηλαδή, προκύψει η υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του, έφερε στη χώρα μας το αμφιβόλου αξίας μιντιακό επαγγελματικό τίτλο του «γνωστού ποινικολόγου» και του είχε προσδώσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά —ίσως ο ΔΣΑ θα έπρεπε μια μέρα να μας πει αν του αρέσουν—, είπε να μας υπενθυμίσει την παρουσία του (και γιατί έως τώρα ήταν ο κάτοχος του τίτλου).

     

    Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και μια δημόσια φιγούρα με γνωστές ιδιότητες, παρενέβη, λοιπόν, στην υπόθεση του κ. Λύτρα, με τις αναμενόμενες περιγραφές περί «αντρίκιας» συμπεριφοράς κλπ. Καμία έκπληξη, βέβαια, θα ήταν ανόητο να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό από έναν άνθρωπο σαν τον κ. Κούγια, ασχέτως αν ακριβώς αυτές οι κρίσεις είναι που ρίχνουν νερό στον μύλο της έμφυλης βίας και ίσως κάπως θα έπρεπε να μαζευτεί νομικά αυτό το πράγμα.

     

    Το πολιτικό πρόβλημα είναι ότι με τα όσα είπε για τον κ. Λύτρα, προκάλεσε γενικότερη αίσθηση και την αντίδραση μεταξύ άλλων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στον οποίο ο «γνωστός ποινικολόγος» (πήρε πίσω τον τίτλο αφού ο κ. Λύτρας ομολόγησε το έγκλημα και απαρνήθηκε τη βολική γενίκευση), απάντησε με ένα ομοφοβικό παραλήρημα χωρίς προηγούμενο (ακόμα και για τα δεδομένα του κ. Κούγια).

     

    Πρώτα ο κ. Κασσελάκης έκανε το εξής σχόλιο στα social media:

     


    Ακολούθησε μια απίστευτη δήλωση-απάντηση του κ. Κούγια και έπειτα ο κ. Κασσελάκης ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα και το θέμα έφτασε να απασχολεί και την κυβέρνηση —δεν είναι κακό αυτό: καλό θα είναι να ασχοληθεί κάποια στιγμή και η κυβέρνηση με αυτήν την κατάντια (άλλωστε τα μισά της στελέχη είναι μέλη του ΔΣΑ).

     

    Ο κ. Κασσελάκης επισύναψε τη δήλωση του κ. Κούγια, μίλησε για «Μεσαίωνα» και είπε: «Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους».

     

    Μιλώντας στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε:

     

    «Θέλω να καταδικάσω κι εγώ μία απαράδεκτη ανακοίνωση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη. Αυτά είναι αδιανόητο να γράφονται και να λέγονται. Προφανώς δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι ο λήπτης μίας τέτοιας ανακοίνωσης. Είναι η πρώτη ευκαιρία που μου δίνεται να πω γι’ αυτό το οποίο διάβασα και οφείλουμε να το πούμε. Πρέπει να σταθούμε όλοι απέναντι –είτε είμαστε στη ΝΔ είτε στον ΣΥΡΙΖΑ– σε τέτοια ρητορική και σε τέτοιες ανακοινώσεις. Εν προκειμένω, το θύμα ήταν ο κ. Κασσελάκης και το καταδικάζουμε συνολικά», πρόσθεσε.




text
  • Γλεντούσαν στο πανηγύρι την ώρα που είχε λαμπαδιάσει το δάσος. Και τους προσέβαλε το «Μαζί τα φάγαμε»


    1 Ιουλίου 2024, 19:56