• Πολάκης κατά Τσίπρα: Οχι άλλα ινστιτούτα και στρογγυλά τραπέζια προβληματισμού και «βιώσιμης ανάπτυξης»

    Υπήρχε μια εποχή που ο Παύλος Πολάκης ήταν ο πιο πιστός σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα –σε βαθμό που να έχουν ταιριάξει τόσο οι δυο τους, ώστε να καταγγέλλεται ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως «alter ego» του «αψύ» Σφακιανού. Αλλά αυτή η εποχή πέρασε: ο κ. Πολάκης, βουλευτής Χανίων, έχει νέο θεό.

     

    Και τώρα δεν διστάζει να καταγγέλλει τον κ. Τσίπρα, με αφορμή την πρωτοβουλία του τελευταίου να διοργανώσει, μέσω του Ινστιτούτου του, ένα διήμερο στο Ωδείο Αθηνών, με τίτλο Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

     

    Καθώς ο κ. Τσίπρας επιχειρεί το περίφημο rebranding και να συστηθεί ως μια διεθνούς εμβέλειας ξεχωριστή περίπτωση στην ευρύτερη Κεντροαριστερά, μπας και του κάτσει για μια δεύτερη φορά η εξουσία, ο κ. Πολάκης, πιστός πλέον στον νέο αρχηγό, τον Στέφανο Κασσελάκη, έκανε μια ανάρτηση στο Facebook αποδομώντας την εκδήλωση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    «Οχι αλλα ινστιτούτα και στρογγυλα τραπεζια προβληματισμου και “βιωσιμης αναπτυξης”», έγραψε ο κ. Πολάκης μεταξύ άλλων, για να ρίξει έπειτα την μπηχτή του και για τις επαφές του κ. Τσίπρα με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο της ΝΔ.

    Εκ πρώτης όψεως είναι μια ασύμμετρη αντίδραση του κ. Πολάκη απέναντι στον παλαιό του αφέντη. Ομως για όσους γνωρίζουν το τι συμβαίνει στην Κουμουνδούρου υπό τη νέα διεύθυνση, η ανάρτηση του βουλευτή Χανίων είναι σύμφωνη με τη «γραμμή»: ο κ. Τσίπρας είναι πρόβλημα πλέον για τον κ. Κασσελάκη και άρα πρέπει να χτυπηθεί.

     

    Και για όσους αναρωτιούνται πώς αυτό συμβαδίζει με την προαναγγελθείσα παρουσία του κ. Κασσελάκη στην εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών, να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν θα παραστεί, αλλά την ώρα που θα υπάρχει πάνελ με τον κ. Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ για τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκείνος έχει προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1…

     

  • Ο Νικήτας Κακλαμάνης λέει ότι το Μαξίμου δεν άκουσε το μήνυμα της κάλπης με τον ανασχηματισμό

    Εδώ και καιρό ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, έχει χαράξει τη δική του πορεία εντός της παράταξης –δεν είναι ακριβώς παντιέρα, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να λέει διάφορα εκτός γραμμής και σταθερά να καταγγέλλει την κυριαρχία των «κεντρώων» στο Μέγαρο Μαξίμου.

     

    Ετσι, το πρωί της Δευτέρας βγήκε στο Open, στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος», και, μεταξύ άλλων, άσκησε κριτική στον ανασχηματισμό που έκανε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

     

    «Σέβομαι τον θεσμό του Πρωθυπουργού αλλά αυτό δεν σημαίνει πως με όσα λέει και όσα πράττει είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ, έχω και την δική μου άποψη», είπε αρχικά ο κ. Κακλαμάνης, ενώ αποδόμησε και τη θεωρία περί αποδοκιμασίας των δεξιών ψηφοφόρων προς τη ΝΔ στις ευρωεκλογές.

     

    «Εκτιμώ πως το μεγάλο κομμάτι της λαϊκής πατριωτικής Δεξιάς πήγε και ψήφισε. Γιατί οι πέντε πρώτοι ευρωβουλευτές που εξελέγησαν είναι οι δεξιοί. Το κομμάτι του περιβόητου Κέντρου δεν είναι ιδεολογία, αυτοί είναι που κάθισαν σπίτι τους», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Οσο για τον ανασχηματισμό, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι «το μήνυμα που μας έστειλαν οι πολίτες ήταν πολύ ηχηρό. Η ΝΔ σε απόλυτους αριθμούς συγκέντρωσε τον μικρότερο αριθμό ψήφων των τελευταίων ετών. Αυτό το μήνυμα νομίζω πως με τον ανασχηματισμό που έγινε και είναι στα δικαιώματα του εκάστοτε Πρωθυπουργού, δεν είναι αντίστοιχος της δύναμης αυτού του μηνύματος. Γιατί στην ουσία έγινε ένας ανασχηματισμός που ήταν 11 άτομα σε μια κυβέρνηση 64 ατόμων.

     

    »Ο κόσμος κατά κύριο λόγο αποδοκίμασε κυβερνητικές πολιτικές, δεν αποδοκίμασε την παράταξη. Περίμενα να ήταν τολμηρότερος και πιο βαθύς. Έγινε αυτό, καλή τύχη, εγώ θα στηρίξω την κυβέρνηση και θα κάνω κριτική εκεί που πρέπει, και εύχομαι να έχω πέσει έξω».

     

    Σε ερώτηση εάν αντιλαμβάνεται κάποια αίσθηση δυσαρέσκειας εντός της ΝΔ, απάντησε: «υπάρχει αλλά αυτά είναι θέματα που ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα γίνει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρέπει να τα συζητήσουμε εντός των τειχών. (Η δυσαρέσκεια) είναι από αντικειμενικοί λόγοι μέχρι άκυρες φιλοδοξίες κάποιων συναδέλφων».

     

    Για όσους ενδιαφέρονται, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, η ΚΟ της ΝΔ θα γίνει την επόμενη Τετάρτη, «πιθανότατα το πρωί».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Μάλλον θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τι σημαίνει «καλός» καιρός


    19 Αυγούστου 2024, 10:13