367
Ο Απόστολος Λύτρας στις πρώτες δηλώσεις του στον Τύπο μετά τη σύλληψή του για τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του | ΙΝΤΙΜΕnews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Λύτρας ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του – «να δω πώς θα θεραπευτώ»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2024, 12:32
Ο Απόστολος Λύτρας στις πρώτες δηλώσεις του στον Τύπο μετά τη σύλληψή του για τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του
|ΙΝΤΙΜΕnews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Λύτρας ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του – «να δω πώς θα θεραπευτώ»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2024, 12:32

Ελεύθερος μετά την απολογία του –και την ομολογία του– για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, το περασμένο Σάββατο, αφέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εξερχόμενος του γραφείου τού εισαγγελέα, το μεσημέρι της Δευτέρας,  έκανε και τις πρώτες δηλώσεις του για την υπόθεση.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζητάω συγγνώμη για αυτό που συνέβη και από τη σύζυγό μου που υπεραγαπάω και από τις τρεις κόρες μου. Βρέθηκα σε μια κατάσταση που δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος», είπε αρχικά, στη συνέχεια όμως δήλωσε ότι θα αναζητήσει βοήθεια επαγγελματία, για να θεραπευτεί:

«Θα κοιτάξω να δω με ποιόν τρόπο μπορώ να θεραπευτώ να ζητήσω βοήθεια γιατί έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια που έχει γίνει με πολύ κόπο.

»Θα αναζητήσω τις ψυχολογικές αιτίες γιατί συνέβη αυτό, δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μη βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση».

«Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο και πρωτίστως από την Σοφία και τις κόρες μου», κατέληξε ο ποινικολόγος στη δήλωσή του στους εκπροσώπους του Τύπου που τον περίμεναν στην Ευελπίδων.

Στον Απόστολο Λύτρα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη σύζυγό του.

Aναλυτικά, οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι η υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγο του, η απαγόρευση να την πλησιάζει και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Την  Κυριακή 16 Ιουνίου, σημειώνεται, η ανακρίτρια μετέβη στο σπίτι της συζύγου που ποινικολόγου για να της πάρει κατάθεση.

Κατά πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού φέρεται να επιβεβαίωσε στη δικαστική λειτουργό ότι τα τραύματα που φέρει δεν οφείλονται σε πτώση της από τη σκάλα αλλά από τον σύζυγό της.

Φέρεται, επίσης, να είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπη με βίαιη συμπεριφορά από πλευράς του και ότι  ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει κάτι μεταξύ τους.

Η κατάθεση της, όπως και η κατάθεση της πρώην συζύγου του δικηγόρου, η οποία είχε προβεί στο παρελθόν σε καταγγελία για βιαιοπραγία, πλην όμως στο ακροατήριο είχε ανακαλέσει, φαίνεται να έπαιξαν ρόλο στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...