382
Ο Μάκης Βορίδης στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας | YouTube/SKAI

Βορίδης: Ποιος Βελόπουλος – στις επόμενες εθνικές εκλογές πάμε για αυτοδυναμία

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2024, 12:16
Ο Μάκης Βορίδης στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας
|YouTube/SKAI

Βορίδης: Ποιος Βελόπουλος – στις επόμενες εθνικές εκλογές πάμε για αυτοδυναμία

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2024, 12:16

Βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές με αυτοδυναμία (παρά τις απώλειες που κατέγραψε στην ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου), εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Αφορμή για την απάντηση (και τη βεβαιότητα αυτή) του κ.Βορίδη αποτέλεσε ερώτημα για το ενδεχόμενο το κυβερνών κόμμα να εξετάσει-συζητήσει στο μέλλον τη συνεργασία της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου.

Το 41% δεν υπάρχει πια και έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε, είπε ο υπουργός Επικρατείας, αλλά έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας και το μήνυμα των ευρωεκλογών έγινε με πολύ σαφήνεια αντιληπτό.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μάκης Βορίδης μίλησε για  ηχηρό μήνυμα των ευρωεκλογών, όπου όπως εκτίμησε, ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ (στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές) μετακινήθηκε στην αποχή.

Και ερωτηθείς για τον πρόσφατο ανασχηματισμό, είπε πως εντοπίστηκε η κριτική σε συγκεκριμένα θέματα, όπως η φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, τα ζητήματα που αφορούν την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Ο ανασχηματισμός αποτελεί ουσιαστικά  μία απάντηση σε αυτά. Και μπορεί κάποιος να τα έχει κάνει όλα καλά, αλλά αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που πρέπει, πολιτικά είναι χρεωμένο», παρατήρησε ο κ. Βορίδης, για να γίνει ακόμη πιο συγκεκριμένος:

«Η αλλαγή στο υπουργείο Ανάπτυξης, η αλλαγή στον αρμόδιο υπουργό για τη φορολογική πολιτική, η αλλαγή στο υπουργείο Εσωτερικών και η αλλαγή στο υπουργείο Μετανάστευσης, στην πραγματικότητα συμβολίζουν αυτά τα πράγματα […] ότι αναγνωρίζουμε ότι στους συγκεκριμένους τομείς πολιτικής υπήρξαν προβλήματα».

Ομοίως, ο υπουργός απέρριψε ότι ο οι αλλαγές προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα έγιναν με κριτήριο τη στάση ορισμένων υφυπουργών απέναντι στον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας ότι «κάποιοι που καταψήφισαν μπήκαν και κάποιοι άλλοι που καταψήφισαν έφυγαν, οπότε καμία σχέση δεν έχει».

Κλείνοντας, ο υπουργός Επικρατείας -και με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών- μίλησε για συνολική κατάρρευση της Αριστεράς και των ιδώνν της. «Η Νέα Δημοκρατία έχασε, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε, διότι δεν έχουν αξιόπιστο πρόγραμμα και αυτό γιατί έχουν ηττηθεί ιδεολογικά».

«Επαναλαμβάνω, η Αριστερά έχει ηττηθεί ιδεολογικά και στη χώρα και στην Ευρώπη σε μια σειρά ζητημάτων όπως το Μεταναστευτικό και η φορολογία. Αυτό είναι το θέμα, όχι το να τα βρουν ο Κασσελάκης με τον Ανδρουλάκη. Και να τα βρουν δηλαδή, πρέπει να μας πουν τι θα κάνουν, διότι η ατζέντα τους πλέον δεν αρέσει», παρατήρησε ο κ. Βοριδης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...