808
| REUTERS/Yves Herman/CreativeProtagon

Τα «Οσκαρ» του Μπάιντεν – Οι σταρ του Χόλιγουντ έφεραν 30 εκατ. δολάρια σε μια βραδιά

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2024, 14:17
|REUTERS/Yves Herman/CreativeProtagon

Τα «Οσκαρ» του Μπάιντεν – Οι σταρ του Χόλιγουντ έφεραν 30 εκατ. δολάρια σε μια βραδιά

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2024, 14:17

Το ποσό ρεκόρ των 30 εκατ. δολαρίων συγκέντρωσε ο προεκλογικός έρανος του Τζο Μπάιντεν στο Λος Αντζελες, καθώς μερικοί από τους λαμπρότερους αστέρες του Χόλιγουντ στάθηκαν στο πλάι του, συνδράμοντας στην εκστρατεία για την επανεκλογή του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η Τζούλια Ρόμπερτς και η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ήταν μεταξύ εκείνων που ανέβηκαν στη σκηνή στο Peacock Theatre του Λος Αντζελες το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουνίου. Αργά το βράδυ, ο οικοδεσπότης, Τζίμι Κίμελ, πήρε συνέντευξη από τον Μπάιντεν και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όπως περιέγραψε ο Guardian. Αμφότεροι τόνισαν την ανάγκη να νικήσουν οι Δημοκρατικοί έναντι του  πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σε μια κούρσα που αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ο Μπάιντεν με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζίμι Κίμελ στο Peacock Theater του Λος Αντζελες (REUTERS/Kevin Lamarque)

Στη συζήτηση που διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα, ο Κίμελ ρώτησε εάν η χώρα πάσχει από αμνησία σχετικά με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο και ο Μπάιντεν απάντησε: «Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να θυμόμαστε πώς ήταν τα πράγματα», όταν ο Τραμπ ήταν στον Λευκό Οίκο.

Ολο και περισσότεροι αστέρες από τον χώρο της ψυχαγωγίας ενεργοποιούνται για να βοηθήσουν την εκστρατεία του Μπάιντεν. Το πόσο σημαντικός ήταν ο έρανος του Σαββάτου για την επανεκλογή του νυν Προέδρου φαίνεται στην απόφασή του να πετάξει κατά τη διάρκεια της νύχτας από τη σύνοδο κορυφής της G7 στο νότια Ιταλία ως τη Νότια Καλιφόρνια, για να παρευρεθεί σε αυτόν.

Αποφάσισε επίσης να μην πάει στην πολύ σημαντική Διάσκεψη Κορυφής στην Ελβετία, σχετικά με τους πιθανούς τρόπους τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία, στην οποία έστειλε την Αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις.

Εξω από το θέατρο στο Λος Αντζελες, είχαν παραταχθεί πάνοπλοι αστυνομικοί, έτοιμοι για πιθανές διαμαρτυρίες από φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που είναι θυμωμένοι για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μπάιντεν στον πόλεμο στη Γάζα.

Στην εκδήλωση τραγούδησαν οι Τζάκ Μπλακ και Σέριλ Λι Ραλφ, ενώ οι ηθοποιοί Κάθριν Χαν και Τζέισον Μπέιτμαν παρουσίασαν τον Κίμελ, ο οποίος με τη σειρά του παρουσίασε τον Μπάιντεν και τον Ομπάμα. Ο κωμικός είπε: «Μου είπαν ότι θα συστηθώ από τον Μπάτμαν, όχι από τον Μπέιτμαν».

Αλλά, πολύ γρήγορα στράφηκε σε πολύ πιο σοβαρά θέματα, λέγοντας ότι «διακυβεύονται τόσα πολλά σε αυτές τις εκλογές», αναφέροντας τα δικαιώματα των γυναικών και την υγειονομική περίθαλψη, αλλά και τις εκκλήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν για επέκταση του δικαιώματατος ψήφου.

Ο Κίμελ, σύμφωνα με τον Guardian, ρώτησε τον πρόεδρο τι είναι αυτό που κατάφερε κατά τη διάρκεια της προεδρείας του που τον κάνει πιο υπερήφανο και ο Μπάιντεν απάντησε ότι πιστεύει πώς η προσέγγιση της κυβέρνησης στην οικονομία «αποδίδει»: «Εχουμε την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο σήμερα», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας: «Προσπαθούμε να δώσουμε στους απλούς ανθρώπους ίσες ευκαιρίες».

Ο Τραμπ πέρασε το Σάββατο κάνοντας προεκλογική εκστρατεία στο Ντιτρόιτ και επέκρινε τον χειρισμό της οικονομίας και του πληθωρισμού από τον Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν συγκεντρώνει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία «με ελίτ διασημότητες του Χόλιγουντ που δεν έχουν επαφή με την κοινωνία», δήλωσε η εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, Καρολάιν Λέβιτ.

Ομως, ο Μπάιντεν είπε στο πλήθος στο Λος Αντζελες ότι «περάσαμε κάθε σημαντικό νομοσχέδιο που προσπαθήσαμε». Ο Ομπάμα εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη σαρωτική νομοθεσία για την υγειονομική περίθαλψη, τα δημόσια έργα, το περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες, την οπλοκατοχή και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση του πρώην αντιπροέδρου του.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι υποπροϊόν του 2016», είπε ο Ομπάμα, ο οποίος, όπως και ο Μπάιντεν, φορούσε σκούρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο ανοιχτό στον γιακά. Ο Ομπάμα, μιλώντας για το ανώτατο δικαστήριο, πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε ότι πήραμε το μάθημά μας, γιατί αυτές οι εκλογές έχουν τεράσια σημασία».

Ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, διόρισε τρεις ανώτατους δικαστές που βοήθησαν στην ανατροπή του νόμου Roe v Wade, που εγγυάται το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. Οταν το κοινό εξέφρασε δυνατά τη δυσαρέσκειά του για την αναφορά της ανατροπής του νόμου, ο Ομπάμα απάντησε: «μην αποδοκιμάζεις, ψήφισε!».

Ο Μπάιντεν είπε ότι ο άνθρωπος που θα εκλεγεί πρόεδρος τον ερχόμενο Νοέμβριο θα έχει την ευκαιρία να προτείνει δύο νέους ανώτατους δικαστές, αν και μια δεύτερη θητεία Μπάιντεν πιθανότατα δεν θα μπορέσει να ανατρέψει δραστικά τη συντηρητική πλειοψηφία 6-3 στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε επίσης σε πληροφορίες ότι μια ανάποδη σημαία, σύμβολο που συνδέεται με τους ψευδείς ισχυρισμούς του Τραμπ για εκλογική νοθεία, κυμάτιζε έξω από το σπίτι του δικαστή του ανωτάτου δικαστηρίου, Σάμουελ Αλίτο, τον Ιανουάριο του 2021. Αν ο Τραμπ επανεκλεγεί «θα διορίσει άλλους δύο που θα αναρτούν ανάποδα τις σημαίες τους», είπε.

Η συγκέντρωση του Σαββάτου έχει αποδώσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από οποιαδήποτε εκδήλωση για υποψήφιο των Δημοκρατικών στην Ιστορία.

Αυτό σήμαινε ότι ξεπέρασε τον έρανο του Μπάιντεν τον περασμένο Μάρτιο στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης, με παρουσιαστή τον Στίβεν Κόλμπερτ όπου συγκέντρωσε 26 εκατομμύρια δολάρια. Ο Κόλμπερτ είχε πάρει συνέντευξη από τον Μπάιντεν, τον Ομπάμα και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...