555
Η βασιλική οικογένεια στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, για το Trooping the Colour. Είναι και η Κέιτ εκεί, πρώτη από αριστερά | REUTERS/Hollie Adams

Λονδίνο: Η Κέιτ για πρώτη φορά στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ μετά την διάγνωση του καρκίνου

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2024, 16:13
Η βασιλική οικογένεια στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, για το Trooping the Colour. Είναι και η Κέιτ εκεί, πρώτη από αριστερά
| REUTERS/Hollie Adams

Λονδίνο: Η Κέιτ για πρώτη φορά στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ μετά την διάγνωση του καρκίνου

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2024, 16:13

Οι εικόνες από το Trooping the Colour -της μεγάλης καλοκαιρινής παρέλασης για τα γενέθλια του βρετανού μονάρχη- που κυκλοφορούν στα διεθνή Μέσα είναι εντυπωσιακές: Το ιππικό, οι φρουρές, η πομπή με τις άμαξες.

Όμως στο Trooping the Colour της 15ης Ιουνίου τα βλέμματα όλων -και οι κάμερες βεβαίως- ήταν στραμμένα στην πριγκίπισσα Κέιτ της Ουαλίας η οποία εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά ύστερα από την ανακοίνωση για τη μάχη που δίνει ενάντια στον καρκίνο.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι η Κέιτ δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις, όμως τελικά ανακοινώθηκε ότι η πριγκίπισσα θα συμμετέχει στην παρέλαση Trooping the Colour μαζί με τα τρία παιδιά της, Τζορζ, Σάρλοτ και Λούις.

Η Κέιτ ήταν λοιπόν εκεί. Ντυμένη στα λευκά με σκούρες μπλε (έως μαύρες) λεπτομέρειες, πολύ αδύνατη, ίσως με κάποια σημάδια κούρασης στο πρόσωπο, αλλά παρούσα και χαμογελαστή.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Γουίλιαμ, η πριγκίπισσα Κέιτ της Ουαλίας και τα τρία παιδιά τους, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις, στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ. REUTERS/Hollie Adams

Η πριγκίπισσα Κάθριν συμμετείχε στην παρέλαση σε μια πομπή με άμαξες ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ, μαζί με τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.


Για πρώτη φορά ύστερα από την ανακοινωση της διάγνωσης του καρκίνου, υπήρξαν τόσες φωτογραφίες της πριγκίπισσας, που δεν ήταν φωτογραφίες αρχείου…

Σε ένα από τα πολλαπλά στιγμιότυπα (κάτω) η Κέιτ φαίνεται να χαμογελά πλατιά μέσα στην άμαξα και σε ένα άλλο, στο μπαλκόνι, γελάει με κάτι που της λέει ο μικρός της γιος, Λούις.

REUTERS/Hollie Adams
REUTERS/Hollie Adams

Το Trooping the Colour γίνεται παραδοσιακά το καλοκαίρι και όχι στα πραγματικά γενέθλια του βασιλιά Καρόλου τον Νοέμβριο και περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή παρέλαση και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Φέτος, ο Βασιλιάς -που επίσης έχει διαγνωστεί με καρκίνο και υποβάλλεται σε θεραπείες- ήταν σε άμαξα και όχι σε άλογο κατά τη διάρκεια της πομπής στην παρέλαση των φρουρών αλόγων.

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι «χαρούμενος» που η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα είναι στην τελετή, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Ο βασιλιάς Κάρολος χαιρετά μέσα από την άμαξα στο Trooping the Colour. Δίπλα η σύζυγός του Καμίλα. REUTERS/Hollie Adams

Σε ένα προσωπικό μήνυμα, την Παρασκευή, η πριγκίπισσα είπε ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα, ότι έχει «καλές μέρες και κακές μέρες», αλλά ανυπομονούσε να παρευρεθεί στην παρέλαση γενεθλίων του Βασιλιά.

Ωστόσο, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η εμφάνιση της Κέιτ στην παρέλαση δεν σηματοδοτεί και την επιστροφή της στα πριγκιπικά καθήκοντα.

Στις 22 Μαρτίου, η ίδια η Κέιτ Μίντλετον με ένα βίντεο είχε ανακοινώσει ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και ακολουθεί την ενδεδειγμένη θεραπεία. Από τότε δεν υπήρξε άλλη εμφάνισή της παρά μόνο κάποιες δηλώσεις της μέσω των οποίων ευχαριστούσε τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης.

Την Παρασκευή, η ανακοίνωση σχετικά με την συμμετοχή της στην παρέλαση, συνοδεύτηκε από μια φωτογραφία που δείχνει την Κέιτ να στέκεται κάτω από ένα δέντρο. Η βρετανική Telegraph έγραψε πως το μήνυμα αυτής της φωτογραφίας ήταν ότι η επαφή με τη φύση βοηθά την πριγκίπισσα στη δύσκολη θεραπευτική της διαδρομή.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...