261
O Κώστας Σλούκας εκτελεί. Πέρυσι έπαιζε στον Ολυμπιακό, τώρα οδήγησε τον ΠΑΟ στο πρωτάθλημα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός!

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2024, 23:27
O Κώστας Σλούκας εκτελεί. Πέρυσι έπαιζε στον Ολυμπιακό, τώρα οδήγησε τον ΠΑΟ στο πρωτάθλημα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός!

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2024, 23:27

Ήταν ένας τελικός που ξεκίνησε με επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και αστυνομίας έξω από το κλειστό του ΟΑΚΑ, αλλά και ασυνήθιστες αβρότητες εντός του σταδίου —το αφεντικό του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έδωσε το χέρι του στον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα. Και συνεχίστηκε με επικές μονομαχίες και επίδειξη υψηλού μπάσκετ μεταξύ των παικτών στο παρκέ, σε βαθμό που να είναι άδικο ότι έπρεπε μία από τις δύο ομάδες να χάσει —και να χάσει τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Αυτό το πανηγύρισε τελικά ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μολονότι ξεκίνησε άσχημα των αγώνα (έχανε 13-2 στο 3′), το ισορρόπησε και στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε το ντεμαράζ προς τη νίκη σε έναν αγώνα-θρίλερ που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ίσως αυτός ο αγώνας να ήταν μια ιδανική μεταφορά σε 40 λεπτά ολόκληρης της σειράς των τελικών: οι Πράσινοι έχασαν τα δύο πρώτα ματς, ο Ολυμπιακός έφτασε στο «match ball» στο ΣΕΦ, αλλά τελικά η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκανε το 2-2 και τελικά πανηγύρισε το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ, το πρώτο του Παναθηναϊκού από το 2021.

Ενδεικτικό της εναλλαγής συναισθημάτων και πιθανοτήτων είναι ότι ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με τέσσερις πόντους λίγο πριν λήξει το τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγείται 75-66 στο 35:24′, αλλά ο Ολυμπιακός το έφτασε στον πόντο (83-82) στα οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Τότε όμως, ο Ναν πέτυχε δύο βολές, έκανε το 85-82, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε καν να επαναφέρει την μπάλα στον αγώνα για τρίποντο, ο Γκριγκόνις πέτυχε άλλες δύο βολές και διαμόρφωσε το τελικό 87-82.

Ετσι, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...