371
Οι Ισραηλινοί ρίχνουν ένα πύρινο βλήμα στην πλευρά του Λιβάνου, πίσω από το τείχος που βρίσκεται στα σύνορα | Twitter

Μεσαιωνικό καταπέλτη χρησιμοποίησε το Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ!

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2024, 12:24
Οι Ισραηλινοί ρίχνουν ένα πύρινο βλήμα στην πλευρά του Λιβάνου, πίσω από το τείχος που βρίσκεται στα σύνορα
|Twitter

Μεσαιωνικό καταπέλτη χρησιμοποίησε το Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ!

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2024, 12:24

Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε έναν καταπέλτη μεσαιωνικού τύπου για να εκτοξεύσει εμπρηστικούς μηχανισμούς στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο.

Ένα βίντεο που πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη φαίνεται να δείχνει στρατιώτες των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF) να φορτώνουν την ξύλινη πολιορκητική μηχανή με φλεγόμενα βλήματα και να τα εκτοξεύουν σε χωράφια του Λιβάνου.

Ο στρατός σχολίασε ότι χρησιμοποίησε το μεσαιωνικό όπλο σε ένα συγκεκριμένο σημείο και δεν είναι κάτι που χρησιμοποιεί ευρέως, σύμφωνα με το ισραηλινό KAN Νews.

Στον Μεσαίωνα, χρησιμοποιούσαν τους καταπέλτες σε πολιορκίες κάστρων και άλλων οχυρωμένων τοποθεσιών.

Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για την εκκαθάριση της πυκνής βλάστησης στη συνοριακή περιοχή, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τον στρατό να αποτρέψει τη διείσδυση τρομοκρατών στο Ισραήλ, σημείωσε ο Εμανουέλ Φαμπιάν, στρατιωτικός ανταποκριτής των Times of Israel, ο οποίος δημοσίευσε αρχικά το βίντεο.

Το βίντεο έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εχθροπραξιών μεταξύ των IDF και της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, η οποία έχει εντείνει τον καταιγισμό ρουκετών, αντιαρματικών πυραύλων και εκρηκτικών drones προς το βόρειο Ισραήλ προς υποστήριξη της Χαμάς καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.

Την Τρίτη, οι IDF σκότωσαν τον Σάμι Ταλέμπ Αμπντουλάχ, τον πιο υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ που έχασε τη ζωή του μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Η αεροπορική επιδρομή ώθησε την ομάδα που εδρεύει στο Λίβανο να εκτοξεύσει μια ομοβροντία περίπου 250 ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ, φτάνοντας μέχρι την περιοχή της Τιβεριάδας, πιο νότια.

Περίπου 60.000 Ισραηλινοί και 100.000 κάτοικοι του Λιβάνου πιστεύεται ότι έχουν εκτοπιστεί και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Η δημόσια κατακραυγή για τις δραματικές πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τους εισερχόμενους πυραύλους τις τελευταίες εβδομάδες ώθησε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να απειλήσει την περασμένη εβδομάδα με μια «εξαιρετικά ισχυρή» απάντηση και «ισχυρή δράση» για την αποκατάσταση της ασφάλειας στο βορρά.

Ο αμερικανικός στρατός προέτρεψε την Τετάρτη σε αποκλιμάκωση της αυξανόμενης έντασης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου. «Δεν θέλουμε να δούμε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση και θέλουμε να δούμε μια αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...