507
Η Σελίν Ντιόν αγνώριστη στην τηλεοπτική εμφάνισή της | YouTube/NBC/ CreativeProtagon

Το δράμα της Σελίν Ντιόν έγινε εξομολογητικό ντοκιμαντέρ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2024, 12:45
Η Σελίν Ντιόν αγνώριστη στην τηλεοπτική εμφάνισή της
|YouTube/NBC/ CreativeProtagon

Το δράμα της Σελίν Ντιόν έγινε εξομολογητικό ντοκιμαντέρ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2024, 12:45

Η Σελίν Ντιόν, η καναδή σταρ της ποπ που έχει πουλήσει 220 εκατομμύρια δίσκους σε όλον τον κόσμο, διαθέτει περιουσία 480 εκατ. δολαρίων και έχει στεφανωθεί με τον κότινο πέντε Γκράμι, αποφάσισε να μιλήσει για το προσωπικό της δράμα μέσω συνέντευξης στο αμερικανικό δίκτυο NBC, με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία (στο Prime Video, την Τρίτη 25 Ιουνίου) ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή της.

Το δράμα της 56χρονης τραγουδίστριας δεν είναι, βέβαια, τα λεφτά και η δόξα (εφήμερα πράγματα, ασφαλώς), αλλά η κλονισμένη υγεία της (ακόμη πιο εφήμερο πράγμα, αλίμονο). Το ντοκιμαντέρ τιτλοφορείται με μάλλον μπανάλ τρόπο: «Είμαι η Σελίν Ντιόν». Ωστόσο η συγκεκριμένη μπαναλιτέ δημιουργεί την εντύπωση μιας κάποιας οικειότητας στον θεατή, ότι δηλαδή τού εξομολογείται ένας δικός του άνθρωπος, ιδίως αν ο θεατής είναι «φαν» της σταρ – που ασφαλώς θα είναι. Ταυτόχρονα ο τίτλος δηλώνει ότι η Ντιόν παραμένει η Ντιόν, αν και σχεδόν δεν αναγνωρίζεται πλέον.

Τα της κλονισμένης υγείας αφορούν την τελευταία περίοδο της ζωής της. Πριν από έξι χρόνια διαγνώστηκε με «σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου», το οποίο είναι σπάνια και ανίατη νευρολογική διαταραχή που συν τω χρόνω οδηγεί σε μυϊκή δυσκαμψία. «Είναι λες και σε στραγγαλίζει κάποιος, σαν να σου πιέζει τον λάρυγγα. Μπορεί, όμως, να εμφανιστεί και στην περιοχή της κοιλιάς, στη σπονδυλική στήλη, στα πλευρά, στα χέρια» είπε η Ντιόν στο NBC.

Δεδομένου ότι η μυϊκή δυσκαμψία προκαλεί και κράμπες, σε μια αποστροφή της η Ντιόν είπε και τα εξής: «Εσπασα μερικά πλευρά, διότι οι σπασμοί ήταν πολύ βίαιοι – συχνά προξενούν κατάγματα. Νιώθω τα άκρα μου ‘‘κολλημένα, ‘‘ξεραμένα’’ όταν μαγειρεύω…» Από την όλη αφήγηση συνάγεται ότι η Ντιόν υποτίμησε αρχικώς την αρρώστια της. Σήμερα, πάντως, το πρόσωπό της είναι απισχνασμένο, μαραμένο, με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας, τόσο από τη νόσο όσο και από τον προθάλαμο του γήρατος.

«Στην αρχή δεν ήξερα τι μου συνέβαινε» είπε στο NBC. Δεν τη βοήθησε και η συγκυρία, άλλωστε. Η διάγνωση της νόσου συνέπεσε με την ασθένεια του συζύγου της, ο οποίος πέθανε το 2016 από καρκίνο στον λαιμό. «Επρεπε να κρυφτώ, έπρεπε να προσπαθήσω να γίνω ηρωίδα» εξομολογήθηκε δημοσίως η σταρ. Αλλά υπήρξαν και άλλα προβλήματα στη ζωή της, από λάθη δικά της.

Προτού διαγνωστεί με την ασθένεια, η Ντιόν έκανε κατάχρηση του φαρμάκου βάλιουμ. Γύρευε τη χαλάρωση, ώστε να διώχνει το άγχος της στις παραστάσεις. Ωστόσο το παράκανε. «Επαιρνα 20 χιλιοστόγραμμα ‘‘βάλιουμ’’  πριν από την παράσταση, ώσπου αύξησα τη δόση». Τελικά οι ποσότητες του φαρμάκου που κατανάλωνε έγιναν υπερβολικές, επικίνδυνες για την υγεία της. Εφθασε μέχρι του σημείου να χρειαστεί αποτοξίνωση. Κατόπιν ήρθε και το «σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου» και «πάτησε» πάνω σε όλα αυτά, σε μία εποχή που η ηλικία επιβάλλει συντήρηση.

Μέχρι στιγμής, αυτή η αρρώστια δεν γιατρεύεται. Είναι, βέβαια, σπάνια, προσβάλλει έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο, αλλά της Ντιόν τής έπεσε το λαχείο. Η θεραπεία τη βοηθάει στον έλεγχο των συμπτωμάτων. «Αναρωτήθηκα ‘‘γιατί εγώ’’, ‘‘πώς το έπαθα’’, ‘‘τι έκανα’’, ‘‘σε τι έφταιξα’’. Αλλά θα επιστρέψω. Αν δεν μπορώ να τρέχω άλλο, θα βαδίζω. Αν δεν μπορώ να βαδίζω, θα σέρνομαι. Αλλά δεν θα σταματήσω ποτέ» είπε στη συνέντευξή της με πείσμα τόσο καλλιτεχνικό όσο και βαθιά ανθρώπινο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...