232
Ο Εμμανουήλ Καράλης σε μια από τις προσπάθειές του στον τελικό της Ρώμης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Bildbyran

Ασημένιος στη Ρώμη ο Εμμανουήλ Καραλής

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2024, 00:47
Ο Εμμανουήλ Καράλης σε μια από τις προσπάθειές του στον τελικό της Ρώμης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Bildbyran

Ασημένιος στη Ρώμη ο Εμμανουήλ Καραλής

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2024, 00:47

Κάτι το υπέροχο συμβαίνει στη Ρώμη για τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό αυτές τις ημέρες:

Μετά το χρυσό μετάλλιο του απίστευτου Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος και το ασημένιο της υπέροχης Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ, ήρθε μια τρίτη επιτυχία, αυτή του Εμμανουήλ Καραλή.

Σε μια εκπληκτική βραδιά, ο έλληνας επικοντιστής πέρασε με άνεση τα 5,50 μ., τα 5.65 μ. και τα 5,75 μ., χρειάστηκε μια δεύτερη προσπάθεια στα 5,82 μ. και με επίδοση 5,87 μ., κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό του επί κοντώ ανδρών, χαρίζοντας στην Ελλάδα το τρίτο της μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, λίγες μόλις εβδομάδες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο 24χρονος πρωταθλητής πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση και πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ 5,87 μ. (ύψος που πέρασε με την πρώτη του προσπάθεια) κατέκτησε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον ασυναγώνιστο Σουηδό Αρμάντ Ντουπλάντις, που έφτασε ως το 6,10 μ. (ρεκόρ Αγώνων).

Μάλιστα, ο Καραλής έβαλε τον πήχη στο 6,02 μ. στοχεύοντας το απίστευτο, αλλά δείχνοντας να το πιστεύει —και αυτό είναι το εκπληκτικό με αυτόν τον αθλητή: ακόμη και όταν οι πιθανότητες είναι εναντίον του, εκείνος χαμογελάει και το παλεύει.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Σάσμα με 5.82μ.

Ο Καράλης δέχεται τα συγχαρητήρια του ασυναγώνιστου Ντουπλάντις που συνέχισε μόνος του τον αγώνα, έχοντας κατακτήσει το χρυσό (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...