246
Το φορτίο κοκαΐνης που εντοπίστηκε σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά | ΑΑΔΕ

Ο Μαξ, οι ακτίνες Χ και η Κόκα Μπανάνα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2024, 17:04
Το φορτίο κοκαΐνης που εντοπίστηκε σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά
|ΑΑΔΕ

Ο Μαξ, οι ακτίνες Χ και η Κόκα Μπανάνα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2024, 17:04

Τα κοντέινερ από το Εκουαδόρ είχαν δηλωθεί ότι περιείχαν μπανάνες. Και πράγματι ήταν γεμάτα με μπανάνες, αλλά όχι μόνον. Ανάμεσα στα φρούτα ήταν επιμελώς κρυμμένη κοκαΐνη αξίας ενός εκατομμυρίου!

Την «ξετρύπωσε» ο Μαξ, ο ειδικός σκύλος – ανιχνευτής της ΑΑΔΕ που έκανε έφοδο μαζί με τους ελεγκτές στο 3ο Τελωνείο Πειραιά όπου εντοπίστηκε το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από το Εκουαδόρ με τελικό προορισμό το λιμάνι.

Πώς «πιάστηκαν» τα ναρκωτικά

Η επιχείρηση πήρε το χαρακτηριστικό όνομα «Κόκα Μπανάνα».

Οι ελεγκτές της Ανώτατης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εντόπισαν το φορτίο μέσω ειδικού συστήματος ανάλυσης κινδύνου με αλγόριθμο. Άμεσα έγινε έλεγχος με ακτίνες Χ ο οποίος έδειξε ότι υπήρχε οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου.

Οι ελεγκτές άνοιξαν το κοντέινερ και άφησαν τον Μαξ να περιηγηθεί ανάμεσα στις μπανάνες. Το σκυλί δεν άργησε να βρεί τα ναρκωτικά: Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 21 συσκευασίες κοκαΐνης, με μικτό συνολικό βάρος τα 21 κιλά και αξία που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

 

 

Πλέον, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ διερευνούν, σε συνεργασία με τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, τις απολήξεις του διεθνούς κυκλώματος, ώστε να βρουν την άκρη του νήματος, ενώ, ταυτόχρονα, εξετάζεται και αν η περίπτωση αυτή συσχετίζεται και με άλλες υποθέσεις διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία πενταετία, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Κόκα Μπανάνα, το μοντέλο της οποίας χρησιμοποιείται και σε άλλες δράσεις, έχουν εντοπίσει και δεσμεύσει πάνω από 3 τόνους κοκαΐνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...