474
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 | Sooc

Καύσωνας: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2024, 19:07
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199
|Sooc

Καύσωνας: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2024, 19:07

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για την Τρίτη σε τρεις περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας)

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Υπενθύμισε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Κικίλιας: Εφιστώ την προσοχή για τον τριήμερο καύσωνα

Νωρίτερα τη Δευτέρα έλαβε χώρα διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο την προετοιμασία για τον επερχόμενο καύσωνα.

Με βάση τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται, όσο και τον Δείκτη Επικινδυνότητας Πυρκαγιών, «συγκαλείται διυπουργική σύσκεψη με συναρμόδια υπουργεία, φορείς, Σώματα Ασφαλείας, Ενοπλες Δυνάμεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση» σημείωσε ο υπουργός προσερχόμενος στη σύσκεψη.

«Θέλουμε με βάση αυτό, δηλαδή την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, να ζητήσουμε από τους πολίτες τη συνδρομή τους, την προσοχή τους στην αξία της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της, των περιουσιών των ανθρώπων και του φυσικού κάλλους, της οικολογίας. Είμαστε ήδη 40 μέρες μέσα στην αντιπυρική περίοδο. Εξήγησα ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος. Ηδη έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, στις οποίες έχουμε ανταπεξέλθει, όμως προσοχή, κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα και μια καινούργια μάχη. Εφιστώ την προσοχή όλων σε αυτήν την πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο», προσέθεσε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...