324
Ο,τι απέμεινε από το μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους της Austrian Airlines | Twiter

Αυστρία: Τρομακτικές ζημιές από χαλάζι σε αεροσκάφος την ώρα της πτήσης

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2024, 16:08
Ο,τι απέμεινε από το μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους της Austrian Airlines
|Twiter

Αυστρία: Τρομακτικές ζημιές από χαλάζι σε αεροσκάφος την ώρα της πτήσης

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2024, 16:08

Η Αυστρία πλήττεται εδώ και ημέρες από σφοδρές καταιγίδες, εξαιτίας των οποίων αγνοείται η τύχη ενός ανθρώπου και έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε υποδομές.

Την Κυριακή, ένα αεροπλάνο κινδύνεψε σοβαρά στη διάρκεια πτήσης από σφοδρή χαλαζόπτωση, που το έπληξε ενώ κατευθυνόταν προς Βιέννη.

Ένας 77χρονος συνταξιούχος «ο οποίος είχε πάει με το αυτοκίνητό του να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές» την Κυριακή, δεν έχει έκτοτε επιστρέψει στο σπίτι του στο Μίσεντορφ (ανατολική Αυστρία), ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι έρευνες για την ανεύρεσή του συνεχίζονται.

Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της περιφέρειας του Μπούργκενλαντ, στα σύνορα με τη Σλοβενία και την Ουγγαρία, προκαλώντας την υποχώρηση ενός φράγματος.

Δρόμοι αποκλεισμένοι, υπόγεια και αγροί πλημμυρισμένοι, περισσότερες από 2.000 επεμβάσεις των πυροσβεστών σε διάφορες περιφέρειες: οι ισχυρές βροχές των τελευταίων εβδομάδων ανέβασαν τη στάθμη ποταμών και λιμνών σε ανησυχητικά επίπεδα.

Στη Στυρία (νοτιοανατολική Αυστρία), έξι εκλογικά τμήματα πλημμύρισαν ή δεν ήταν προσβάσιμα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας 36χρονος κροάτης εργάτης, που εκτελούσε εργασίες με έναν εκσκαφέα, έπεσε μέσα σε χείμαρρο και βρέθηκε παγιδευμένος μέσα στην καμπίνα του.

Υπέκυψε στο νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες των γιατρών και ο θάνατός του θεωρείται από την αστυνομία εργατικό δυστύχημα.

Κινδύνεψε αεροσκάφος

Εξάλλου ένα αεροπλάνο της Austrian Airlines προερχόμενο από την Πάλμα της Μαγιόρκας έπεσε μέσα σε καταιγίδα με χαλάζι το απόγευμα της Κυριακής, καθώς πλησίαζε στη Βιέννη.

«Σύμφωνα με το πληρωμα, η καταιγίδα αυτή δεν φαινόταν στο μετεωρολογικό ραντάρ», εξήγησε η εταιρεία σε δήλωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αλλά στη συνέχεια προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο. Κανένας επιβάτης δεν τραυματίσθηκε στη διάρκεια αυτού του «επεισοδίου που δεν διήρκεσε παρά μερικά δευτερόλεπτα» αλλά προκάλεσε τρομακτικές ζημιές στο αεροσκάφος.

Σε φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση εικονίζεται το αεροπλάνο με τους δύο μπροστινούς υαλοπίνακες του πιλοτηρίου να φέρουν σημάδια από χτυπήματα, η μύτη του αεροπλάνου να λείπει και μερικά πάνελ να έχουν εξαφανιστεί.

Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να κορυφωθούν την Τρίτη, ενώ θα συνεχισθούν έως το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...