308
Ο Μαξιμίλιαν Κρα έμεινε εκτός Ευρωβουλής | REUTERS/Fabrizio Bensch

Γερμανία: Εκτός Ευρωβουλής ο θαυμαστής των SS

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2024, 15:31
Ο Μαξιμίλιαν Κρα έμεινε εκτός Ευρωβουλής
|REUTERS/Fabrizio Bensch

Γερμανία: Εκτός Ευρωβουλής ο θαυμαστής των SS

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2024, 15:31

Η ακροδεξιά Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα της στο Ευρωκοινοβούλιο τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της, Μαξιμίλιαν Κρα, ο οποίος προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όταν δήλωσε ότι «δεν ήταν όλα τα μέλη των SS εγκληματίες»

Ο ίδιος και στενοί του συνεργάτες, έχουν κατηγορηθεί επίσης για στενές σχέσεις με Ρωσία και Κίνα.

Οπως ανέφερε η Φ. Καραβίτη, ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Γερμανία, η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του AfD στην Ευρωβουλή, υπερψήφισε την Δευτέρα την πρόταση της ηγεσίας του κόμματος και απέβαλε τον Κρα από τις τάξεις της, με την ελπίδα ότι έτσι δεν θα αποκλειστεί τελικά από την ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία», στην οποία ανήκει και το κόμμα της Μαρίν Λεπέν στην Γαλλία.

Ασαφής παραμένει η τύχη του δεύτερου στην λίστα, Πετρ Μπρίστον, ο οποίος ερευνάται από την ομοσπονδιακή εισαγγελία ως ύποπτος δωροληψίας από το Κρεμλίνο.

Ο Κρα θεώρησε ότι το ευνοϊκό αποτέλεσμα του κόμματός του στις ευρωεκλογές, όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη Γερμανία, θα σήμαινε και την αποκατάστασή του.

«Δεύτερη ισχυρότερη δύναμη στην Γερμανία, ισχυρότερη δύναμη στα ανατολικά, καλύτερο αποτέλεσμα όλων των εποχών για το AfD. Αλλά είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα μεταξύ των νεαρών ψηφοφόρων: +12% και είμαστε συνολικά η πρώτη δύναμη μεταξύ των κάτω των 24 ετών -εκεί ήθελα να πάμε και είναι μόνο η αρχή», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο απερχόμενος ευρωβουλευτής, ο οποίος έφθασε στα γραφεία του κόμματος συνοδευόμενος από τον τρίτο της ευρωλίστας, Ρενέ Αουστ, αντιπρόεδρο της τοπικής οργάνωσης Θουριγγίας, η οποία είναι το προπύργιο της Ακροδεξιάς στη Γερμανία.

Ο Μαξιμίλιαν Κρα είναι ιδιαίτερα ενεργός στην πλατφόρμα TikTok και θεωρείται ότι έχει σημαντική αποδοχή από τους νέους ψηφοφόρους της AfD.

Μετά τις ανατριχιαστικές του δηλώσεις, η λαϊκιστική ακροδεξιά ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, Ταυτότητα και Δημοκρατία, απέβαλε το AfD από τις τάξεις της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...