679
Διασώστες στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του Μάικλ Μόσλεϊ | REUTERS/Panormitis Chatzigiannakis

Ασχημα νέα από τη Σύμη: Βρήκαν το πτώμα του Μόσλεϊ δίπλα στη θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2024, 11:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/06/2024, 16:40
Διασώστες στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του Μάικλ Μόσλεϊ
|REUTERS/Panormitis Chatzigiannakis

Ασχημα νέα από τη Σύμη: Βρήκαν το πτώμα του Μόσλεϊ δίπλα στη θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2024, 11:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/06/2024, 16:40

Δυσάρεστο τέλος είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον άγγλο παρουσιαστή του BBC, που είχε χαθεί στη Σύμη.

Το πρωί της Κυριακής, βρέθηκε το πτώμα του Μάικλ Μόσλεϊ, σε βραχώδη περιοχή της παραλίας της Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με το ERTnews, το πτώμα του βρέθηκε δίπλα σε έναν φράχτη, ελάχιστα μέτρα από τη θάλασσα. Mετά από αγωνιώδεις αναζητήσεις ο άνδρας εντοπίστηκε όταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και άλλων μέσων επεξεργάστηκαν τα πλάνα που είχαν τραβήξει από την θαλάσσια περιοχή.

Το πτώμα εντόπισαν στα πλάνα ο εικονολήπτης του ΕΡΤΝews, Αντώνης Μυστιλόγλου και ο δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης.

«Μαζί με τον συνάδελφο Αντώνη Μυστιλόγλου εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Μακάρι τα πράγματα να ήταν καλύτερα και να δίναμε στην οικογένεια μια άλλη εικόνα», είπε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews, Aριστείδης Μιαούλης, που εδώ και μέρες κατέγραφε τις έρευνες στο νησί.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι αστυνομικές και οι τοπικές Αρχές.

Δίπλα στο πτώμα βρέθηκε η ομπρέλα που κρατούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ στο χέρι του φορούσε ένα ψηφιακό ρολόι. Ηταν ανάσκελα, με το αριστερό χέρι στο στήθος.

Οι δημοσιογράφοι τον εντόπισαν από το ρολόι του που γυάλιζε στις εικόνες.

Πλάνο της ΕΡΤ από το σημείο

Ο δήμαρχος της Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, είχε μπει σε βάρκες μαζί με δημοσιογράφους, για να τους δείξει τα επικίνδυνα σημεία.

Σύμφωνα με περιγραφές, η σορός του άτυχου Βρετανού παρουσιαστή δεν ήταν ορατή με γυμνό μάτι, αλλά την «έπιασαν» οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων, που κατέγραφαν τα πλάνα και χρειάστηκε να «ζουμάρουν» στο σημείο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σύμης, «η σορός εντοπίστηκε πάνω στη στεριά 10 μέτρα από την παραλία, δίπλα σε φράχτη οικόπεδου, γι’ αυτό και τόσες μέρες δεν είχε βρεθεί».

«Ο άνθρωπος διέσχισε όλη τη διαδρομή, έφτασε στον προορισμό του και 10 μέτρα από την παραλία σκόνταψε, έπεσε… δεν ξέρω τι αν πω…200 άτομα έχει κάθε μέρα αυτή η παραλία και πολλά σκάφη πάνε κι έρχονται καθημερινά» δήλωσε στον ΣΚΑΪ,  ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπακαλοδούκας, «ο 67χρονος, σε αντίθεση με αυτό που εκτιμάτο αρχικά, πως κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο παρουσιαστής κατάφερε να διασχίσει, σε συνθήκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά, αλλά λίγο πριν φτάσει στην παραλία, έπεσε -άγνωστο πώς, ίσως ζαλίστηκε ή σκόνταψε.

Η σορός του Μόσλεϊ θα μεταφερόταν στο νοσοκομείο της Ρόδου για νεκροτομή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής ο οποίος εξέτασε τη σορό, που ήταν σε προχωρημένη σήψη, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι ο 67χρονος βρετανός τουρίστας ήταν νεκρός πίσω από τον φράχτη για μέρες.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Μάκη Συνοδινό, σε πρώτη φάση, ο ιατροδικαστής απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια και δεν εντόπισε εμφανή χτυπήματα.

Λόγω της προχωρημένης σήψης, ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να διαπιστώσει αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ούτε αν ο άτυχος άνδρας έπεσε από τα βράχια, όπως ανέφεραν πληροφορίες.

Εικόνα από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας – ERTnews

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί νωρίτερα δυτικά της παραλίας της Αγίας Μαρίνας και το σπήλαιο Φρίος, ακριβώς απέναντι από το ομώνυμο νησάκι -ένα σπήλαιο χαώδες και με επικίνδυνη πρόσβαση.

Ο 67χρονος παρουσιαστής αγνοούνταν από το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν έφυγε από την παραλία στο Πέδι για να πάει για πεζοπορία με κατεύθυνση την παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Η συγκινητική ανακοίνωση της συζύγου του

Με μία συγκινητική ανακοίνωση αποχαιρέτησε τον Μάικλ Μόσλεϊ η σύζυγός του, Κλερ Μπέιλι Μόσλεϊ.

«Είναι καταστροφικό ότι έχασα τον Μάικλ, τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό και λαμπερό σύζυγό μου», τόνισε σε δήλωση που έκανε για τον θάνατό του.

Η ίδια είπε ότι ο σύζυγός της πήρε τη λάθος διαδρομή και κατέρρευσε.

Ο 67χρονος χάθηκε την Τετάρτη αφού ξεκίνησε για μια βόλτα από την παραλία του Αγίου Νικολάου.

«Έκανε μια απίστευτη ανάβαση, πήρε τη λάθος διαδρομή και κατέρρευσε εκεί που δεν μπορούσε να τον δει εύκολα η ομάδα ερευνών», συνέχισε.

«Ο Μάικλ ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε την περιπέτεια, είναι μέρος αυτού που τον έκανε τόσο ξεχωριστό», πρόσθεσε ευχαριστώντας επίσης τους «εξαιρετικούς ανθρώπους» στη Σύμη που εργάστηκαν «ακούραστα» για να βοηθήσουν στην ανεύρεσή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...