456
Οι Χιού Γκρόσβενορ και Ολίβια Χένσον χαρούμενοι, λίγο πριν ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης | Karwai Tang/WireImage

Χιού Γκρόσβενορ: Παντρεύτηκε ο πιο περιζήτητος εργένης της Βρετανίας

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 17:59
Οι Χιού Γκρόσβενορ και Ολίβια Χένσον χαρούμενοι, λίγο πριν ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης
|Karwai Tang/WireImage

Χιού Γκρόσβενορ: Παντρεύτηκε ο πιο περιζήτητος εργένης της Βρετανίας

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 17:59

Ο πλουσιότερος και πλέον περιζήτητος εργένης στη Βρετανία δεν είναι πια εργένης. Ο 33χρονος Χιού Γκρόσβενορ, δούκας του Γουέστμινστερ, παντρεύτηκε την Παρασκευή παρουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ο δισεκατομμυριούχος αριστοκράτης και βαφτιστήρι του βασιλιά Καρόλου αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με την αγαπημένη του, την 31χρονη Ολίβια Χένσον, στον καθεδρικό ναό του Τσέστερ.

Οι νεόνυμφοι χαιρετούν τους καλεσμένους τους

Η Ολίβια εμφανίστηκε με ένα μακρύ λευκό νυφικό και εντυπωσιακό πέπλο που το συνδύασε με μπλε γόβες, ενώ φόρεσε μια εντυπωσιακή τιάρα και σκουλαρίκια με πέρλες. Κατά την προσέλευσή της στον καθεδρικό ναό φύσηξε και ο αέρας σήκωσε το μακρύ πέπλο της, με την κάμερα να απαθανατίζει το στιγμιότυπο.

Μεγάλος απών από τη γαμήλια τελετή ήταν ο πρίγκιπας Χάρι, καθώς, όπως επισήμανε ο βρετανικός Τύπος, ο γαμπρός είναι στενός φίλος του δούκα του Σάσεξ.

Ο βασιλιάς Κάρολος επίσης δεν παρέστη στον γάμο, δεδομένης της συνεχιζόμενης θεραπείας του για τον καρκίνο και της πρόσφατης εμφάνισής του στις εκδηλώσεις μνήμης της D-Day στη Νορμανδία. Απούσα ήταν και η σύζυγος του Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο και αναρρώνει από τις χημειοθεραπείες στο Παλάτι του Κένσινγκτον.


Ο βαθύπλουτος Γκρόσβενορ έχει στενές σχέσεις με τη μοναρχία και είναι νονός του μεγαλύτερου γιου του Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, του δεκάχρονου πρίγκιπα Τζορτζ και του γιου του Χάρι, του πεντάχρονου Αρτσι. Επιπροσθέτως, είναι 7ος δούκας του Γουέστμινστερ.

Ο δούκας κατατάχθηκε στην 11η θέση στη λίστα των πλουσίων των Sunday Times του 2023, με εκτιμώμενη περιουσία 9,9 δισ. λιρών, αφού κληρονόμησε την περιουσία και τα κτήματα από τον πατέρα του.

Η γαμήλια δεξίωση έγινε στην έπαυλη όπου ζει η οικογένεια Γκρόσβενορ. Πρόκειται για εξοχική έκταση που περιλαμβάνει κάστρο, 15 αγροκτήματα και 435 σπίτια. Η ίδια οικογένεια διαθέτει και άλλες εκτάσεις τέτοιου στυλ, στη Σκωτία αλλά και στο εξωτερικό (Ισπανία), όπου πηγαίνει για διακοπές.

Η νύφη Ολίβια Χένσον προέρχεται και αυτή από πλούσια οικογένεια. Κατάγεται από την τραπεζική φαμίλια Hoare, καθώς και από τους μαρκησίους του Μπρίστολ και τους δούκες του Ράτλαντ, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph. Πατέρας της είναι ο χρηματιστής Ρούπερτ Χένσον.

Η 31χρονη Ολίβια μιλάει ισπανικά και ιταλικά, αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο Ισπανικών Σπουδών και Ιταλικών στο Trinity College του Δουβλίνου. Παρακολούθησε το κολλέγιο «Marlborough College» και πριν από αυτό αποφοίτησε από το ιδιωτικό σχολείο Dragon, στην Οξφόρδη. Σήμερα εργάζεται στην Belazu –μια επωνυμία συστατικών της B Corp–, όπου έχει αναλάβει καθήκοντα Key Account Manager.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...