726
Τεράστια η κινητοποίηση - μεγάλο το ενδιαφέρον στη Γηραιά Αλιβιώνα για την τύχη του δρ Μάικλ Μόσλεϊ | Panormitis Chatzigiannakis/via REUTERS.

Θρίλερ στη Σύμη: Θα βρει η «Σκαρ» τον δρ. Μόσλεϊ;

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 15:51
Τεράστια η κινητοποίηση - μεγάλο το ενδιαφέρον στη Γηραιά Αλιβιώνα για την τύχη του δρ Μάικλ Μόσλεϊ
| Panormitis Chatzigiannakis/via REUTERS.

Θρίλερ στη Σύμη: Θα βρει η «Σκαρ» τον δρ. Μόσλεϊ;

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 15:51

Με drone, ειδικούς σκύλους έρευνας και διάσωσης, πλωτά και εναέρια μέσα και δύτες, συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι έρευνες στη Σύμη για τον διάσημο παρουσιαστή του BBC, δρ Μάικλ Μόσλεϊ, η τύχη του οποίου αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Από το πρωί της Παρασκευής, στη Σύμη βρίσκεται και η ειδικά εκπαιδευμένη «Σκαρ» (στη φωτογραφία κάτω με τον χειριστή της) για να συνδράμει στις έρευνες.

Lieutenant Vaggelis andAlsatian Scar
Η  «Σκαρ» με τον χειριστή της της ομάδας Κ9 εν πλω για τη Σύμη

Πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται στη θάλασσα, καθώς σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, ο 67χρονος παρουσιαστής, γνωστός από τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το «This Morning» και το «The One Show», φέρεται να γλίστρησε σε ένα από τα μονοπάτια του νησιού και να έπεσε στο νερό.

Σε δηλώσεις της στην  DailyMail (σημειώνεται ότι η εξαφάνιση του δρ Μόσλεϊ έχει γίνει πρώτο θέμα σε πολλά βρετανικά μέσα / δείτε ενδεικτικά εδώ και εδώ ) η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, σημείωσε αναφορικά με τα σενάρια που εξετάζονται:

«Οποιαδήποτε προσπάθεια εντοπισμού του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμα και να τον δάγκωσε φίδι, παραμένοντας κάπου τραυματισμένος. Απλά δεν υπάρχει κανένα ίχνος του. Κανένα απολύτως. Και αυτό σημαίνει ότι για εμάς τουλάχιστον, κάθε πιθανό σενάριο είναι ανοιχτό και διερευνάται».

Κατά δήλωση της συζύγου του, λίγο πριν εξαφανιστεί, ο Μόσλεϊ βρισκόταν στην (αγαπημένη του) ακτή του Αγίου Νικολάου, από όπου και έφυγε πεζός, χωρίς να έχει κινητό μαζί του, με κατεύθυνση προς την περιοχή Πέδι.

Terrain near the pathway to St Nicholas Beach, where Dr Mosley set off hiking

Terrain near the pathway to St Nicholas Beach, where Dr Mosley set off hiking on Wednesday

Αν και απότομο, το μονοπάτι που ακολούθησε -μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου- επιλέγεται συχνά για πεζοπορία από τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Σύμη (κάτω οι χάρτες από Sun και DailyMail αντίστοιχα).

Εκεί άλλωστε θα επικεντρωθεί και η αποστολή του αστυνομικού σκύλου, στη διαδρομή δηλ. από την παραλία του Αγίου Νικολάου ως το Πέδι.

Ηταν γύρω στη μία μετά το μεσημέρι όταν ο  Μόσλεϊ έφυγε από την παραλία όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του και ένα φιλικό ζευγάρι, για να επιστρέψει στο σπίτι που διέμενε στον Γυαλό.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου του νησιού, ο παρουσιαστής εθεάθη στο Πέδι δίπλα σε στάση λεωφορείου, να μιλά με έναν άγνωστο άνδρα. Κατά την ίδια πηγή, δεν επιβιβάστηκε σε λεωφορείο ή άλλο όχημα.

Ηδη από την Πέμπτη η Αστυνομία χρησιμοποιεί στις έρευνες για τον εντοπισμό του κάμερες θερμικής εικόνας σε λόφους γύρω από το Πέδι, ενώ από απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις έρευνες συνδράμει ελικόπτερο.

A helicopter taking part in search operations for British broadcaster Dr Michael Mosley

Εθελοντής της ΕΔΟΚ Σύμης («Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων») που μίλησε στην εφημερίδα «Καθημερινή», εκτιμά ότι ο Μάικλ Μόσλεϊ δεν βρίσκεται πάνω στο νησί, δεδομένου ότι όλα τα εμπλεκόμενα στην έρευνα κλιμάκια έχουν διανύσει ήδη πολλά χιλιόμετρα.

«Την ώρα που υποτίθεται ότι έφτασε στο Πέδι, δεν είχε λεωφορείο, και θα έπρεπε να ανέβει στη Χώρα με τα πόδια. Ψάξαμε και με την Πυροσβεστική και μόνοι μας πολλές φορές αυτή τη διαδρομή. Το σενάριο να μπήκε να κολυμπήσει στο Πέδι, επίσης είναι αναιμικό καθώς αν είχε συμβεί αυτό θα είχε αφήσει πράγματα στην παραλία. Είναι περίεργο πάντως το γεγονός πως άφησε το κινητό του στο σπίτι», ανέφερε ο εθελοντής της ΕΔΟΚ.

Μάικλ Μόσλεϊ – Σύμη: «Δεν υπάρχει ούτε ένα πλάνο του στο νησί»-1

Ανατροπή;

Τελευταίες πληροφορίες του Μega πάντως, αναφέρουν ότι ο βρετανος παρουσιαστής πέρασε ασφαλής το μονοπάτι και έφθασε στο Πέδι. Εχει μάλιστα καταγραφεί και από κάμερα στην περιοχή, με την εκπομπή «Live News» του καναλιού να παρουσιάζει και τα σχετικά πλάνα.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι οι έρευνες πλέον διευρύνονται και τα δεδομένα αλλάζουν ξανά ως προς τα σενάρια για την εξαφάνιση του δρ Μοσλεϊ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...