353
Στο «Μικρό Ταρανδάκι» η Μάρθα Σκοτ (Τζέσικα Γκάνιγκ) είναι μια stalker που καταδιώκει τον Ντόνι Νταν, χαρακτήρα που ερμηνεύει ο Ρίτσαρντ Γκαντ | Netflix

Μια γυναίκα απαιτεί όλα τα κέρδη από το «Μικρό Ταρανδάκι» του Netflix

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 16:30
Στο «Μικρό Ταρανδάκι» η Μάρθα Σκοτ (Τζέσικα Γκάνιγκ) είναι μια stalker που καταδιώκει τον Ντόνι Νταν, χαρακτήρα που ερμηνεύει ο Ρίτσαρντ Γκαντ
|Netflix

Μια γυναίκα απαιτεί όλα τα κέρδη από το «Μικρό Ταρανδάκι» του Netflix

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 16:30

Μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είδε τον εαυτό της σε έναν από τους χαρακτήρες της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του Ρίτσαρντ Γκαντ «Το Μικρό Ταρανδάκι» (Baby Reindeer) ζητά τουλάχιστον 156 εκατ. ευρώ σε αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Netflix.

Η Φιόνα Χάρβεϊ κατηγόρησε την πλατφόρμα ροής για συκοφαντική δυσφήμηση, εκ προθέσεως πρόκληση συναισθηματικής αγωνίας, βαριά αμέλεια και παραβιάσεις του δικαιώματος της ιδιωτικότητας. Η αγωγή της κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με την Telegraph.

Η αγωγή ακολούθησε τον ισχυρισμό της Χάρβεϊ ότι είναι η γυναίκα που ενέπνευσε τον Γκαντ να δημιουργήσει τον χαρακτήρα της Μάρθα Σκοτ. Στη σειρά η Μάρθα Σκοτ είναι μια stalker που καταδιώκει τον χαρακτήρα που ερμηνεύει ο Γκαντ, τον Ντόνι Νταν, αφού εκείνος της προσφέρει ένα δωρεάν φλιτζάνι τσάι στην παμπ όπου εργάζεται.

Η σειρά βασίζεται στις πραγματικές εμπειρίες του κωμικού και συγγραφέα Ρίτσαρντ Γκαντ, όπως τουλάχιστον έχει πει ο ίδιος. Μετά την προβολή της, ωστόσο, ο Γκαντ ζήτησε από τους θεατές να μην κάνουν εικασίες για τους πραγματικούς ανθρώπους που την ενέπνευσαν.

Η Τζέσικα Γκάνινγκ ποζάρει με φόντο τη Μάρθα Σκοτ, τον χαρακτήρα που υποδύεται στο «Μικρό Ταρανδάκι» (Olivia Wong/WireImage/GettyImages)

Στην αγωγή της η Χάρβεϊ κατηγορεί το Netflix για διάδοση «βάρβαρων ψεμάτων», συμπεριλαμβανομένου ότι είναι «δις καταδικασθείσα για stalking, με ποινή φυλάκιση πέντε ετών».

«Οι κατηγορούμενοι είπαν αυτά τα ψέματα και δεν σταμάτησαν ποτέ, γιατί ήταν καλύτερη ιστορία από την αλήθεια και οι καλύτερες ιστορίες βγάζουν χρήματα», αναφέρεται στην αγωγή. «Ως αποτέλεσμα των ψεμάτων, της κακοήθειας και της εντελώς απερίσκεπτης, κακής συμπεριφοράς των κατηγορουμένων, η ζωή της Χάρβεϊ έχει καταστραφεί».

Τα δικαστικά έγγραφα ισχυρίζονται ότι το Netflix «δεν έκανε κυριολεκτικά τίποτα» για να επιβεβαιώσει ότι η ιστορία που αναπαρίσταται ήταν αληθινή, εξηγώντας ότι «η Χάρβεϊ δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για οποιοδήποτε έγκλημα και δεν έχει μπει ποτέ φυλακή».

Το Netflix, από την πελυρά του, ανέφερε: «Σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε την υπόθεση σθεναρά και να υποστηρίξουμε το δικαίωμα του Ρίτσαρντ Γκαντ να πει την ιστορία του».

Με την αγωγή της η Φιόνα Χάρβεί αξιώνει αποζημιώσεις ύψους 45 εκατ. ευρώ, τιμωρητικές αποζημιώσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, καθώς και «όλα τα κέρδη» από το «Μικρό Ταρανδάκι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...