538
Από την πρόσφατη προεκλογική ομιλία Κασσελάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης | INTIME NEWS

Κυβέρνηση για «πόθεν έσχες» Κασσελάκη: Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και τον περιμένει

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2024, 21:30
Από την πρόσφατη προεκλογική ομιλία Κασσελάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης
|INTIME NEWS

Κυβέρνηση για «πόθεν έσχες» Κασσελάκη: Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και τον περιμένει

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2024, 21:30

Το μήνυμα ότι η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης «είναι ανοιχτή και τον περιμένει για να κάνει επιτέλους τη δική του αρχική δήλωση» έστειλε εκ νέου το απόγευμα της Πέμπτης η κυβέρνηση προς τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ακόμη μία ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την οποία επιχειρείται η διαχείριση της υπόθεσης που άνοιξε για την Κουμουνδούρου από τον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος, με τη μη κατάθεση του «πόθεν έσχες» του.

Την αφορμή για την εν λόγω ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ένα τηλεγράφημα του ΑΠΕ ΜΠΕ για την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες». Πρόκειται για απόφαση αντίστοιχη της παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων –έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Η είδηση στο κρατικό πρακτορείο είχε ως εξής:

Προς παράταση ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες»

Οπως έγινε γνωστό, αναμένεται να δοθεί νέα, πιθανά τρίμηνη, παράταση για την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») και οικονομικών συμφερόντων. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εκπνέει κανονικά την 30ή Ιουνίου 2024.

Την ίδια ημερομηνία, δηλαδή 30/6/2024, εκπνέει και η προθεσμία των αρχικά υπόχρεων υποβολής δηλώσεων «πόθεν έσχες» (όσων δηλαδή για πρώτη φορά πρέπει να καταθέσουν δηλώσεις). Οι αρχικά υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων είναι της χρονικής περιόδου από 28/2/2023 έως 31/3/2024.

Πάντως, η πλατφόρμα για τη υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» των αρχικά υπόχρεων παραμένει ανοικτή έως 30 Ιουνίου 2024 και σε περίπτωση που δοθεί νέα παράταση για τους υπόχρεους υποβολής δηλώσεων «πόθεν έσχες», η παράταση καταλαμβάνει και όσους είναι αρχικά υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λοιπόν, τα «όσα κυκλοφόρησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περί παράτασης στην προθεσμία υποβολής πόθεν έσχες είναι αποκαλυπτικά»!

«Αλήθεια, τι θέλει να κρύψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Πώς είναι δυνατόν αυτοί που μεθοδεύουν αυτές τις αθλιότητες να τολμούν να εκφέρουν λόγο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα με πλήρη διαφάνεια το “πόθεν έσχες” του;», διερωτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας πως αποτελεί τον «μοναδικό πολιτικό αρχηγό που έχει πράξει κάτι τέτοιο για το 2023, γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε, ακόμη, πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν τόλμησε να δώσει στη δημοσιότητα τα δικά του περιουσιακά στοιχεία για το 2023, όπως του ζητήθηκε, αλλά μεθοδεύει “παράταση” για τον εαυτό του, προφανώς για να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τη δημοσιοποίηση των δικών του στοιχείων». « Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να προχωρήσει τα σχέδια περί παράτασης. Ολα στο φως εδώ και τώρα!», κατέληξε η ανακοίνωση.

Η απάντηση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση απάντησε, μέσω πηγών αυτή τη φορά, επισημαίνοντας τα παρακάτω:

«Πρώτον: Τα μέλη της κυβέρνησης θα καταθέσουν τις ετήσιες δηλώσεις “πόθεν έσχες” τους έως τις 30 Ιουνίου. Ας ελπίσουμε ότι και ο κ. Κασσελάκης θα κάνει το ίδιο κάποια στιγμή με την δική του αρχική.

Δεύτερον: Ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να διαχειριστεί τα πολλά μέτωπα που έχουν ανοίξει για τον πρόεδρό του, να συγχέει, μετά το μονοσέλιδο excel, σε μια ομιλία φιάσκο, τις αρχικές με τις ετήσιες δηλώσεις “πόθεν έσχες”».

Καταλήγοντας, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, τόνισαν πως «όσα ψέματα κι αν προσπάθησε να πει ο κ. Κασσελάκης, η αλήθεια είναι μια: η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και τον περιμένει για να κάνει επιτέλους τη δική του αρχική δήλωση. Μετά από αυτό προφανώς θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...