242
H βρετανική RAF έχει εντοπίσει καμιά τριανταριά πρώην πιλότους της που έχουν προσληφθεί από τους Κινέζους με μισθούς που φθάνουν και τα 270.000 ευρώ ετησίως | Shutterstock

Η Κίνα αγοράζει Δυτικούς βετεράνους πιλότους μαχητικών

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2024, 10:57
H βρετανική RAF έχει εντοπίσει καμιά τριανταριά πρώην πιλότους της που έχουν προσληφθεί από τους Κινέζους με μισθούς που φθάνουν και τα 270.000 ευρώ ετησίως
|Shutterstock

Η Κίνα αγοράζει Δυτικούς βετεράνους πιλότους μαχητικών

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2024, 10:57

Οι ταϊβανέζοι πιλότοι ακολουθούν κατά γράμμα τις διαδικασίες πτήσης του ΝΑΤΟ, τις οποίες διδάσκονται από τους αμερικανούς εκπαιδευτές τους. Η Κίνα το γνωρίζει αυτό και έλαβε τα μέτρα της. Σύμφωνα με έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι Κινέζοι έχουν προσλάβει βετεράνους Δυτικούς αεροπόρους, άλλοτε πιλότους μαχητικών αεροσκαφών Δυτικών χωρών, ώστε να διδαχθούν από αυτούς τις ίδιες τεχνικές που διδάσκονται οι Ταϊβανέζοι, οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες όταν έρθει η ώρα των αερομαχιών. Σκάνδαλο; To ρεπορτάζ είχε η Corriere della Sera.

Πέρα από τους αμερικανούς κατασκόπους, και οι συνάδελφοί τους σε άλλες Δυτικές χώρες συμφωνούν: και οι Βρετανοί και οι Αυστραλοί και οι Καναδοί και οι Νεοζηλανδοί. Πολύς καπνός, συνεπώς υπάρχει φωτιά. Οι Κινέζοι στρατολογούν εμμέσως και απευθείας τους Δυτικούς αεροπόρους ως εκπαιδευτές. Ετσι, αγοράζουν από τη Δύση και ταλέντο και τεχνογνωσία. Συγχρόνως έχουν ιδρύσει σχολές πτήσης σε όλον τον κόσμο, όπου απασχολούν τους Δυτικούς βετεράνους ή τους αποστέλλουν στην Κίνα. Οι Δυτικοί κατάσκοποι εντόπισαν τέτοια κέντρα εκπαίδευσης στη Νότια Αφρική, στην Κένυα, στο Λάος, στην Ταϊλάνδη, στη Σιγκαπούρη.

Από το 2019, η βρετανική RAF έχει εντοπίσει καμιά τριανταριά πρώην πιλότους της που έχουν προσληφθεί από τους Κινέζους με μισθούς που φθάνουν και τα 270.000 ευρώ ετησίως. Το ίδιο διαπίστωσαν και άλλες πολεμικές αεροπορίες της Δύσης. Οι Κινέζοι αντλούν από αυτούς τους καλοπληρωμένους μισθοφόρους στρατιωτικές δεξιότητες αιχμής, τις οποίες επιθυμεί να μάθει ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός. Στην Κίνα πηγαίνουν για δουλειά και συνταξιούχοι της γερμανικής αεροπορίας που παίρνουν μικρή σύνταξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...