518
Ο ζάπλουτος Χιού Γκρόσβενορ, που νυμφεύεται την Ολίβια Χένσον, έχει νονό τον βασιλιά Κάρολο - ο οποίος δεν θα παραστεί | Getty Images/ Shutterstock / CreativeProtagon

Βρετανία: Παραμυθένιος γάμος στην αυλή του Μπάκιγχαμ

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2024, 19:31
Ο ζάπλουτος Χιού Γκρόσβενορ, που νυμφεύεται την Ολίβια Χένσον, έχει νονό τον βασιλιά Κάρολο - ο οποίος δεν θα παραστεί
|Getty Images/ Shutterstock / CreativeProtagon

Βρετανία: Παραμυθένιος γάμος στην αυλή του Μπάκιγχαμ

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2024, 19:31

Αν βαρεθήκατε το Ουκρανικό, το Παλαιστινιακό, τη Γάζα, τις ευρωεκλογές, τον θόρυβο γύρω από τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αν δεν πέθανε κάποιος συγγενής σας και πρέπει να πάτε σε κηδεία, αν θέλετε απλώς να ξεσκάσετε, την Παρασκευή 7 Ιουνίου είστε καλεσμένοι σε γάμο με «παρανυφάκια» τα media. Είναι ο γάμος της χρονιάς, έγραψε η κατατοπισμένη στις κοσμικότητες της Νήσου Corriere della Sera. Και μάλλον έχει δίκιο, αφού στον καθεδρικό Ναό του Τσέστερ ενώνονται με τα ιερά δεσμά του γάμου ο Χιού Γκρόσβενορ και η Ολίβια Χένσον. Ποιοι είναι οι ευτυχείς μελλόνυμφοι, ρωτάτε;

Αφήστε τη νύφη και πηγαίνετε κατευθείαν στον γαμπρό. Ο Χιού τυγχάνει ο πλουσιότερος εργένης στη Βρετανία και επιπροσθέτως 7ος δούκας του Γουέστμινστερ. Τουτέστιν, είναι και αυτός παιδί του Μπάκιγχαμ (εν τη ευρεία εννοία). Και στο Νησί τέτοια πράγματα μετράνε πολύ, ιδίως όταν στον κόσμο που θα τριγυρνάει ασκόπως στο Τσέστερ –ή θα εγκλωβιστεί εκεί, αφού όλοι οι δρόμοι θα κλείσουν μεσημεριάτικα– θα σερβιριστεί τζάμπα παγωτό, όπως έγραψε το BBC, κερασμένο από το ζευγάρι (το κελεπούρι της αρπαχτής καρπώθηκαν τρία τοπικά παγωτατζίδικα, που από τη χαρά τους πέταξαν τη σκούφια τους).

«Η τελετή θα προσπαθήσει να φέρει λίγη γαλήνη σε μια βασιλική οικογένεια που έχει πληγεί από την ασθένεια, με τον βασιλιά Κάρολο Γ’, την πριγκίπισσα Κέιτ και με τη Σάρα Φέργκιουσον να υποβάλλονται σε αντικαρκινικές θεραπείες». Εξυπακούεται ότι οι προαναφερθέντες δεν θα παραστούν, ακριβώς όπως και οι προσκαλεσμένοι των media.

Ολοι εμείς, λοιπόν, οι γαλαζοαίματοι και η πλέμπα (εκτός από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος θα ανταποδώσει κοινωνική υποχρέωση), δεν θα απολαύσουμε εκ του σύνεγγυς το σόου. Οπως δεν θα το δουν και οι αποσυνάγωγοι Χάρι-Μέγκαν. Δεν πειράζει, να ζήσουν και να ευτυχήσουν τα παιδιά και καλούς απογόνους.

Για τον 33χρονο γαμπρό πρέπει να συμπληρώσουμε ότι, εκτός από Κροίσος εργένης, είναι και γαιοκτήμονας: «Διαθέτει περισσότερη γη και από τον βασιλιά ακόμη», κυρίως στο Τσέστερ και στο Λάνκασαϊρ. Και από αστική περιουσία δεν ξέρει τι έχει: «Ο όμιλος επιχειρήσεων Γκρόσβενορ διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας 11 δισ. ευρώ, ακίνητα στις πιο ακριβές γειτονιές του κεντρικού Λονδίνου, στο Μέιφερ και στην Μπελγκράβια».

Γαμπρός μάλαμα, όπως βλέπετε, όμως «πόθεν έσχε» τόσα πλούτη τόσο μικρός; Μήπως ήταν καραβοκύρης στις ΗΠΑ; Κάθε άλλο: «Είναι αριστοκράτης. Κληρονόμησε ολόκληρη την ακίνητη περιουσία και τη γη του πατέρα του». Νονός του Χιού είναι ο βασιλιάς Κάρολος, ενώ ο ίδιος ήταν κουμπάρος στον γάμο του Γουίλιαμ.

Η γαμήλια δεξίωση θα γίνει στην έπαυλη όπου ζει η οικογένεια  Γκρόσβενορ. Πρόκειται για εξοχική έκταση που περιλαμβάνει κάστρο, 15 αγροκτήματα και 435 σπίτια! Το ίδιο σόι διαθέτει και άλλες εκτάσεις τέτοιου στυλ, στη Σκωτία αλλά και στο εξωτερικό (στην Ισπανία), όπου πηγαίνει για να περνάει ευχάριστες διακοπές.

Και τώρα δύο λόγια για τη νύφη. Οχι, η 31χρονη Ολίβια δεν είναι η μοδίστρα που κατά σύμπτωση τρακάρισε το πριγκιπόπουλο και το «κέντησε» με σταυροβελονιά. Αυτή κατάγεται από οικογένεια δουκών, σπούδασε σε ακριβά ΑΕΙ και ασχολείται με κάποια εταιρεία εμπορίας «εξελιγμένων τροφίμων», δηλαδή πανάκριβων. Τον Χιού τον γνώρισε μέσω κοινών φίλων τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...