741
Ο Χάντερ Μπάιντεν και η σύζυγός του, Μελίσα Κόεν, προσέρχονται στο δικαστήριο | REUTERS/Kevin Lamarque

Δίκη Χάντερ Μπάιντεν: Οι πρώην γυναίκες της ζωής του τον εκθέτουν

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2024, 15:00
Ο Χάντερ Μπάιντεν και η σύζυγός του, Μελίσα Κόεν, προσέρχονται στο δικαστήριο
|REUTERS/Kevin Lamarque

Δίκη Χάντερ Μπάιντεν: Οι πρώην γυναίκες της ζωής του τον εκθέτουν

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2024, 15:00

Αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση στο δικαστήριο, της πρώην συζύγου του Χάντερ Μπάιντεν, Κάθλιν Μπιούλι, σχετικά με τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Η Μπιούλι είπε ότι έψαχνε στα αυτοκίνητα της οικογένειας να δει αν υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες πριν αφήσει τις κόρες της να μπουν.

Στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ, όπου εκδικάζεται η υπόθεση παράνομης αγοράς όπλου εναντίον του γιου του αμερικανού προέδρου, η Μπιούλι είπε ότι ο 22χρονος γάμος τους τελείωσε όταν βρήκε μία πίπα με την οποία ο Μπάιντεν κάπνιζε το ναρκωτικό κρακ, στη βεράντα του σπιτιού τους, το 2015.

Ο 54χρονος Χάντερ Μπάιντεν αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες για την αγορά ενός όπλου τον Οκτώβριο του 2018.

Η Κάθλιν Μπιούλι κατέθεσε την Τετάρτη στο δικαστήριο / Reuters

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι είπε ψέματα για τον εθισμό του στα ναρκωτικά όταν συμπλήρωσε μια φόρμα για να αγοράσει το περίστροφο Colt Cobra σε ένα κατάστημα όπλων στο Ντέλαγουερ. Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος.

Η Μπιούλι είναι η πρώτη από τα πολλά μέλη της οικογένειας και φίλους του Χάντερ που έχουν κληθεί να καταθέσουν σε μια οδυνηρή προσωπική δοκιμασία για τον Τζο Μπάιντεν και την οικογένειά του, λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Η Μπιούλι είπε ότι είχε βρει ναρκωτικά και συναφή σύνεργα στα οικογενειακά τους αυτοκίνητα τουλάχιστον «12 φορές». Είπε επίσης στο δικαστήριο, ότι συνήθιζε να ερευνά ένα όχημα όταν μια από τις κόρες της ήθελε να το χρησιμοποιήσει, «για να μην οδηγούν με ναρκωτικά μέσα».

Το ζευγάρι, που χώρισε το 2017, έχει τρεις κόρες. Η Μπιούλι έχει γράψει βιβλίο με τίτλο «If We Break», σχετικά με την κατάρρευση του γάμου τους μετά την απιστία του Χάντερ και τον εθισμό του στα ναρκωτικά

Η Τζιλ Μπάιντεν, παραβρέθηκε την Τετάρτη στο δικαστήριο για τρίτη μέρα για να υποστηρίξει τον θετό της γιο.

Σύμφωνα με τους Times, σε ένα διάλειμμα στη δίκη, ο Μπάιντεν συζήτησε με την μητριά του, την αγκάλιασε και την φίλησε στο μάγουλο.

Η Τζιλ Μπάιντεν προσέρχεται στο δικαστήριο / Reuters

Η οικογένεια Μπάιντεν έκανε επίδειξη ενότητας αυτή την εβδομάδα. Μαζί με τη δεύτερη σύζυγο του Χάντερ, Μελίσα Κοέν Μπάιντεν, αρκετοί οικογενειακοί φίλοι, συμπεριλαμβανομένων εκκλησιαστικών αρχηγών και συνδικαλιστών του Ντέλαγουερ, έχουν παραβρεθεί στο δικαστήριο.

Ενας φίλος του, ο Μπόμπι Σάγκερ, είπε ότι η δίκη ήταν «σκληρή», προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει αυτό… Ο Χάντερ έχει γράψει για τη μάχη του με τα ναρκωτικά στο βιβλίο του. Του δόθηκαν ευκαιρίες και έχασε πολλές, αλλά είναι πιο ευάλωτος από οποιονδήποτε άνθρωπο που ξέρω».

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η υπόθεση είχε πολιτικά κίνητρα, όπως είπε η νομική ομάδα του Μπάιντεν, ο Σάγκερ απάντησε ότι δεν έπρεπε να δικαστεί και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να είναι τυχαίο».

Οι εισαγγελείς προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο Μπάιντεν είπε εν γνώσει του ψέματα όταν αρνήθηκε ότι είναι τοξικομανής στο έντυπο αγοράς του όπλου. Η ομάδα υπεράσπισής του υποστήριξε ότι τη στιγμή της αγοράς του όπλου δεν είχε παραδεχτεί τον εθισμό του, έχοντας μόλις επιστρέψει στο Ντέλαγουερ από μια περίοδο απεξάρτησης. Υποτροπίασε μερικές εβδομάδες αργότερα, είπαν οι δικηγόροι του.

Το δικαστήριο άκουσε επίσης τη μαρτυρία της πρώην συντρόφου του Μπάιντεν, Ζόι Κέσταν, η οποία είπε ότι όταν βρισκόταν στο απόγειο του εθισμού του, τον είχε δει να καπνίζει κρακ «κάθε 20 λεπτά».

Η Ζόι Κέσταν έξω από το δικαστήριο του Ντέλαγουερ / Reuters

Η Κέσταν είπε ότι ο Μπάιντεν είχε προσπαθήσει να απεξαρτηθεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σχέσης τους από το 2017 έως το 2018, αλλά υποτροπίαζε.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια ενός μήνα παραμονής τους στο διάσημο ξενοδοχείο Chateau Marmont στο Λος Αντζελες, ο Χάντερ απογοητεύτηκε που τον “έκλεβαν” οι έμποροι ναρκωτικών και δοκίμασε ο ίδιος να μετατρέψει κοκαΐνη σε κρακ, χρησιμοποιώντας τη μικρή κουζίνα στη σουίτα του ξενοδοχείου τους.

Το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στο Λος Άντζελες σκοπεύοντας να μπει ο Μπάιντεν σε κέντρο απεξάρτησης, είπε. Όταν όμως έφτασε στο ξενοδοχείο, λίγες μέρες μετά τον Χάντερ, η Κέσταν βρήκε δύο γυναίκες στο δωμάτιό τους και διάφορα σύνεργα για χρήση ναρκωτικών διάσπαρτα, είπε. «Ηταν φανερό ότι το σχέδιο είχε ναυαγήσει», είπε στο δικαστήριο.

Ο Χάντερ αντιμετωπίζει επίσης ξεχωριστό κατηγορητήριο για απλήρωτους φόρους στην Καλιφόρνια.

Η υπόθεση αυτή πρόκειται να εκδικαστεί στις 5 Σεπτεμβρίου, δύο μήνες πριν από την ημέρα των εκλογών.

Στο μεταξύ, οι Ρεπουμπλικανοί πρόεδροι επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων, εξέδωσαν ποινικές παραπομπές εναντίον του Χάντερ και του θείου του, Τζέιμς Μπάιντεν, κατηγορώντας τους ότι έκαναν ψευδείς δηλώσεις στο Κογκρέσο.

Την Τετάρτη, έστειλαν επιστολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας να τους ασκηθεί δίωξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...