647
Ο Πρωθυπουργός μιλάει στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη: Δεσμεύομαι για πιο σκληρή δουλειά, με νέα ορμή

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2024, 21:52
Ο Πρωθυπουργός μιλάει στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη: Δεσμεύομαι για πιο σκληρή δουλειά, με νέα ορμή

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2024, 21:52

«Πάντα αρχίζει η νίκη από τη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του στην προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης, χαιρετίζοντας τον πολύ κόσμο που έδωσε το «παρών» παρά τη ζέστη και τη σύντομη μπόρα που προηγήθηκε. Με αφορμή το γεγονός σχολίασε, δε, με χιούμορ: «Αποδείξαμε, για μια ακόμη φορά, πως είμαστε κόμμα παντός καιρού».

«Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τον ενθουσιασμό σας», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Κι εγώ νιώθω μεγάλη συγκίνηση κάθε φορά που είμαι στη Θεσσαλονίκη μας, την οποία τιμώ και ως βουλευτής της. Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας κατέχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, μία θέση που θα διεκδικεί πλέον και στην καρδιά της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής, που θα αναδείξουν και πάλι τη ΝΔ, τη μεγάλη νικήτρια».

«Ολη η Ελλάδα είναι μπλε» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι και ο Πρωθυπουργός απάντησε:

«Εσείς κάνατε όλη την Ελλάδα μπλε και θα παραμείνει γαλάζια όλη η Ελλάδα και στις εκλογές της Κυριακής. Σε αυτό το ρόλο που αξίζει στη Θεσσαλονίκη και θα κατακτήσουμε μαζί. Πρόκειται για μία αναμέτρηση που αφορά στοιχήματα ολόκληρης της ηπείρου, αλλά και της δικιάς μας καθημερινότητας. Σε μία ευρωπαϊκή διαδικασία, ωστόσο, που δεν θα υπήρχε χωρίς την πορεία που πρώτος χάραξε ο ιδρυτής μας, ο μακεδόνας, ο Εθνάρχης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ηταν αυτός που έβαλε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και η παράταξή μας ήταν αυτή που την κράτησε στην Ευρώπη όταν κινδύνεψε από τις περιπέτειες του λαϊκισμού».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως «Ευρώπη είναι τα μέτρα εναντίον της βίας κατά γυναικών, του μπούλινγκ. Οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ότι το κράτος είναι δίπλα τους. Ευρώπη είναι τα γήπεδα χωρίς βία –και να πω μπράβο στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Καταφέρνουμε μεθοδικά να διώξουμε τους χούλιγκαν από τα γήπεδα. Αν άλλοτε παλέψαμε να μείνουμε Ευρώπη, το 2015, σήμερα είμαστε Ευρώπη και βαδίζουμε στο να γίνουμε πρωταγωνιστές της. Εχουν να γίνουν πολλά ακόμη, αλλά ο δρόμος έχει χαραχθεί.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι συνέχεια και συνέπεια. Να αρνηθούμε την αδράνεια και την αδιαφορία. Να πάμε στις κάλπες και να τις γεμίσουμε με γαλάζια ψηφοδέλτια. Να διαψεύσουμε αυτούς που πιστεύουν ότι οι εκλογές είναι δεύτερης κατηγορίας. Δεν είναι. Πρέπει να πάμε για να κρατήσουμε ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για συνθήματα αποδοκιμασίας.

Το ζητούμενο είναι άλλωστε να μετρήσουν τα μεγάλα και σημαντικά και όχι τα επί μέρους και τα μικρά. Ολοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την ψήφο ως μία ενθάρρυνση να τρέξουν πιο γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις. Είναι μια απόφαση ευθύνης και ωριμότητας για την επόμενη μέρα στη χώρα».

Σε αυτό το σημείο τόνισε: «Ποτέ δεν υποσχέθηκα θαύματα. Θα δεσμευτώ για πιο σκληρή δουλειά και πιο ορατά αποτελέσματα. Με νέα ορμή να γίνουν πραγματικότητα τα πολλά που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Με το κεφάλι χαμηλά. Κάποιοι με θέλουν εκτός Ελλάδας, σε τιμητικά αξιώματα. Θα απαντήσω με στίχο γνώριμο σε εσάς: Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω. Να συμβάλω στην πρόοδο της Ελλάδος. Οχι σε πειραματισμούς, περιπέτειες και πισωγυρίσματα. Με λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αντιπολίτευση, χωρίς να αφήσει ασχολίαστους και τους χαρακτηρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη για τον ίδιο:

«Η σημασία της κάλπης έχει και εσωτερικό αντίκτυπο. Αυτοί που κρύβουν το προσωπικό τους “πόθεν έσχες”, διακινούν για τους υπόλοιπους εύκολες παροχές 45 δισ. για την τετραετία. Χρήματα ανύπαρκτα από λεφτόδεντρο. Οι ίδιοι δηλητηριάζουν με ψέματα την Ευρώπη και οδηγούν σε νέα επιτήρηση τη χώρα πριν από την οριστική χρεοκοπία. Δεν θα μιλήσω για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που τόλμησε να χαρακτηρίσει τον Πρωθυπουργό “Αλ Καπόνε” και δεν ζήτησε μια συγνώμη. Δεν με ενδιαφέρει, ας πολιτεύεται όπως θέλει. Εγώ δεν θα επιτρέψω να γυρίσει η χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Το βίντεο της ομιλίας του Πρωθυπουργού:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...