618
Ο Στέφανος και το καράβι του «πόθεν έσχες»« | SOOC

Σκέρτσος: Αλλο καταθέτω δήλωση πόθεν έσχες και άλλο το τηλεοπτικό σόου

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2024, 10:25
Ο Στέφανος και το καράβι του «πόθεν έσχες»«
|SOOC

Σκέρτσος: Αλλο καταθέτω δήλωση πόθεν έσχες και άλλο το τηλεοπτικό σόου

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2024, 10:25

Στο Kontra Channel μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος, και όπως ήταν επόμενο, πρώτο θέμα σχολιασμού δεν ήταν άλλο από την ιδιότυπη αυτή παρουσίαση της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης – με ένα μονοσέλιδο excel και μπόλικες κατηγορίες κατά των αντιπάλων του και συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης- στην οποία προέβη λίγες ώρες νωρίτερα (εδώ) με φόντο τον Θερμαϊκό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης..

«Δεν μπορεί κανείς να δηλώσει ικανοποιημένος από αυτό το τηλεοπτικό show. Αυτό δεν συνιστά τη θεσμική διαδικασία κατάθεσης της δήλωσης της περιουσιακής κατάστασης που δεσμεύει όλους τους υπόχρεους. Δεν νομίζω ότι έπρεπε να φθάσουμε σε αυτό το σημείο και να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Δεν συνιστά μια επίσημη κατάθεση. Δεν έχουμε γνώση των πραγματικών δεδομένων», ήταν το εισαγωγικό σχόλιο του υπουργού.

Στην παρατήρηση, μάλιστα, ότι η πλατφόρμα υποβολής πόθεν έσχες είναι κλειστή, απάντησε ότι ο υπόχρεος έχει τη δυνατότητα να καταθέσει τη δήλωσή του εγγράφως.

«Θα μπορούσε να το είχε κάνει στο πλαίσιο της ηθικής υποχρέωσης που παραδέχεται και ο ίδιος ότι έχει ως νέος αρχηγός ενός κόμματος, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αντέτεινε ο ‘Ακης Σκέρτσος και συνέχισε λέγοντας:

Ο κ. Κασσελάκης «οφείλει να παράγει ένα νέο ηθικό υπόδειγμα και ηθικό παράδειγμα. Αυτό το έκανε μετά από πάρα πολλή πίεση και όχι επειδή είναι κάποιο δικό μας καπρίτσιο. Αυτό λέει το Σύνταγμα, αυτό λένε οι νόμοι μας, ότι τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να γνωστοποιούν την περιουσιακή κατάστασή τους. Δεν ξέρω, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ισχύει κάτι διαφορετικό για τον κ. Κασσελάκη».

Ειδικότερα, σημειωσε «ο κ. Κασσελάκης ελέγχεται για την αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης που οφείλει να κάνει ένα πολιτικό πρόσωπο όταν αναλαμβάνει συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει καταθέσει είκοσι φορές. Είκοσι χρόνια ελέγχεται ως πολιτικό πρόσωπο για την περιουσιακή κατάστασή του, έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά. Έχει ελεγχθεί και από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που επί πέντε χρόνια τον είχαν στοχοποιήσει προσωπικά, τον ίδιο και τη σύζυγό του. Παρά τις φήμες, τη δυσφήμιση, τη συνωμοσιολογία, τα δημοσιεύματα, τον κιτρινισμό, δεν βρέθηκε τίποτε», είπε και9  χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι «ένας νέος άνθρωπος, όπως ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος έρχεται από το εξωτερικό με άλλες παραστάσεις, έχει απορροφηθεί τόσο γρήγορα από την ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ και από τον πολακισμό. Το είχαμε επισημάνει και όταν διεκδικούσε την αρχηγία, ότι η τοξικότητα που καταδικάσθηκε πέρυσι στις κάλπες και που είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται και αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς δεν έχει εγκαταλειφθεί από τον κ. Κασσελάκη».

Ερωτηθείς αν και η ΝΔ μετέρχεται την τοξικότητα στην πολιτική αντιπαράθεση, ο κ. Σκέρτσος το απέρριψε λέγοντας: «Εμείς προσπαθούμε να μιλάμε με εντιμότητα, με τεκμηρίωση, να μη λέμε άλλα και να κάνουμε άλλα. Βλέπω πάρα πολλές αντιφάσεις στην πολιτική παρουσία του κ. Κασσελάκη και λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό», επανέλαβε.

Ως παράδειγμα, επικαλέστηκε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα τωνΣπαρτιατών, όπου όπως υπενθύμισε, «δεν κατέθεσε υπόμνημα στη δικαιοσύνη, ως θα όφειλε, για να απαγορευτεί η συμμετοχή του στις ευρωεκλογές. Το κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία». ‘

Ετερο παράδειγμα, κατά τον υπουργό, η οικονομική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Λέει ότι δεν πρέπει να πάμε πάλι σε μνημόνια και να χρεοκοπήσει η χώρα, αλλά καταθέτει μια πρόταση η οποία κοστίζει 45,8 δισ. ευρώ. Ξανά με λεφτόδεντρα, ξανά ακοστολόγητα, ξανά να ρίξουμε την οικονομία στα βράχια;», παρατήρησε στη σχειτκή αναφορά του.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο υπουργός Επικρατείας ερωτηθείς για το εάν η Νέα Δημοκρατία θα δημοσιοποιήσει τα χρήματα που διέθεσε για τη διαφημιστική δαπάνη της προεκλογικής περιόδου, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτε». Ενώ για τα χρέη της ΝΔ επανέλαβε για πολλοστή φορά πως είναι απολύτως ρυθμισμένα και εξυπηρετούνται.

Αντιδρώντας σε όσα είπε στο Kontra ο κ. Σκέρτσος, ο ΣΥΡΙΖΑ αντί απάντησης  μιλά για «πανικόβλητη αμηχανία» του υπουργού, και  ρωτά ποιος πληρώνει «την πανάκριβη διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ»…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...