620
Ο Φειδίας Παναγιώτου δήλωσε ότι «πάντα κάποιοι ηλίθιοι θα είναι μέσα στα πράγματα» και αποφάσισε αυτό να το αλλάξει! | CreativeProtagon

Οταν η τρέλα δεν πάει στα (κυπριακά) βουνά…

Ο Φειδίας Παναγιώτου δήλωσε ότι «πάντα κάποιοι ηλίθιοι θα είναι μέσα στα πράγματα» και αποφάσισε αυτό να το αλλάξει!
|CreativeProtagon

Οταν η τρέλα δεν πάει στα (κυπριακά) βουνά…

Πηγαίνει για έδρα στις Βρυξέλλες, αφού πρώτα έχει εξασφαλίσει ISO, μια αγκαλιά από τον Ελον Μασκ. Αυτή είναι η περίεργη διαδρομή ενός 24χρονου ονόματι Φειδίας Παναγιώτου, που προσγειώθηκε από το πουθενά στον πλανήτη ενός μικρού νησιού ριγμένου στο πέλαγος, φόρεσε ένα ροζ παπιγιόν, στήθηκε ατσαλάκωτος απέναντι στην εικόνα του εαυτού του, έβγαλε selfie και ανακοίνωσε στους followers του ότι κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Οι δημοσκοπήσεις, όση αξία μπορεί να έχουν σε έναν τόπο ασφυκτικά περιορισμένο σε πολλά πράγματα, δείχνουν ότι μπορεί να εκλεγεί και να είναι ένας από τους έξι ευρωβουλευτές που αναλογούν στην Κύπρο. Η τελευταία μέτρηση τον δείχνει πάνω από το 8,5%, που φτάνει και περισσεύει για να πάει στις Βρυξέλλες.

Βέβαια, η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων αμφισβητείται σε έναν τόπο όπου ενώ όλοι ξέρουν τα προσωπικά όλων, υπάρχουν πολλοί που βάζουν φρένο στον εαυτό τους και απαντούν αφηρημένα ή και καθόλου για να μη φανερωθούν!

Ομως ο Φειδίας έχει μια άλλη «δημοσκόπηση» πολύ πιο αντιπροσωπευτική από τις παραδοσιακές επιστημονικές: έχει περίπου 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube. Μια βάση που έχει χτίσει από το 2019. Εχει κάνει θριαμβευτική μετάβαση στο Tik Tok και ήδη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δυνατούς influencers.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει ευρωβουλευτής, καθώς οι περισσότεροι ακόλουθοί του (followers) είναι από άλλες χώρες και οι πολιτικές εκλογές δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα, ευτυχώς, στους ανά την υφήλιο «επηρεαστές».

Μίλησα με δύο δημοσκόπους και δύο πολιτικούς συντάκτες στο νησί. Και οι τέσσερεις σοβαροί. Είπαν ότι δεν περιμένουν να εκλεγεί. Αλλά «εάν γίνει το λάθος», όπως λένε, δεν θα εκπλαγούν «διότι και ο Χριστοδουλίδης, περισσότερο ως influencer παρά ως δυνατός πολιτικός εξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πράγματι, είναι ο πρώτος πολιτικός στην Κύπρο που έπαιξε τόσο δυνατά με τα social media, ασχέτως αν σε μερικές περιπτώσεις έγιναν γκάφες που τον άφησαν εκτεθειμένο.

Δεν νομίζω ο Φειδίας να τσίμπησε ιδέες από τη social media καμπάνια του Χριστοδουλίδη, διότι, όπως μαθαίνουμε, έχει κιόλας θητεία έξι χρόνων στο «άθλημα», άρα κατέχει πολύ καλύτερα το παιχνίδι από τον νέο πρόεδρο της Κύπρου.

Τον περασμένο Ιανουάριο μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τον ιερέα πατέρα του για να υποβάλει υποψηφιότητα, όπως είναι υποχρεωτικό για κάθε υποψήφιο που πρέπει να έχει μαζί του κάποιον που θα τον προτείνει επίσημα.

Κατόπιν, έχοντας πλέον το χρίσμα, έκανε και την εθιμοτυπική δήλωση ως υποψήφιος και παραδέχτηκε ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική, δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν έχει ψηφίσει ποτέ ως τώρα στη ζωή του, ήξερε όμως ότι «πάντα κάποιοι ηλίθιοι θα είναι μέσα στα πράγματα», και αποφάσισε αυτό να το αλλάξει!

Η πολύ προχωρημένη κίνησή του είναι ότι πριν από περίπου έναν χρόνο, ξημεροβραδιαζόταν μέρες και νύχτες πολλές έξω από τα γραφεία του Ελον Μασκ στο X-Twitter, με μόνη επιθυμία να τον αγκαλιάσει, γιατί πολύ τον θαυμάζει.

Δεν ξέρουμε πώς, αλλά το πέτυχε. Και βεβαίως, εκείνη η αγκαλιά τον εκτόξευσε σαν να ήταν πύραυλος στο Space-X Project του Μασκ.

Τα κυπριακά Μέσα έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό. Προφανώς ο Φειδίας τούς έχει ξεπεράσει όλους!

«Ποιες είναι οι πολιτικές θέσεις του; Τι ακριβώς θα πρεσβεύει στο Ευρωκοινοβούλιο ή σε ποια ομάδα θα ανήκει, κανένας δεν γνωρίζει και προφανώς και κανέναν δεν ενδιαφέρει», γράφει ο Φρίξος Δαλίτης στον Φιλελεύθερο Κύπρου. Οπου ένα άλλο σχόλιο, στο λεγόμενο «Σκοτεινό Δωμάτιο» της εφημερίδας, επισημαίνει ότι ενώ διαβάζουμε πολλές επικρίσεις για τον Φειδία Παναγιώτου, «κανείς δεν μιλάει για την αποτυχία του πολιτικού συστήματος της Κύπρου, μέρος του οποίου είναι και το εκλογικό σώμα».

Είναι αργά το βράδυ και δεν θέλω να μπω σε μια τέτοια ανάλυση. Πόσο μάλλον έχοντας παρακολουθήσει το σχεδόν δίωρο παραλήρημα ενός άλλου influencer, σαν τον Φειδία, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας να κάνει forward, από προβολή σε γιγαντοοθόνη, το «πόθεν έσχες» του στον Κυριάκο.

Κάτι μου λέει ότι ο Στέφανος και ο Φειδίας κάπου θα συναντηθούν… Και θα καεί το Τik Τok!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...