208
12 Απριλίου 2024: «Μποτιλιάρισμα» από γόνδολες με τουρίστες σε ένα από τα κανάλια της Βενετίας. Στις 25 Απριλίου, επιβλήθηκε είσοδος 5 ευρώ στο ιστορικό κέντρο | Getty Images

Βενετία: Νέοι κανόνες για να κάνουν οι τουρίστες ησυχία

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2024, 17:10
12 Απριλίου 2024: «Μποτιλιάρισμα» από γόνδολες με τουρίστες σε ένα από τα κανάλια της Βενετίας. Στις 25 Απριλίου, επιβλήθηκε είσοδος 5 ευρώ στο ιστορικό κέντρο
|Getty Images

Βενετία: Νέοι κανόνες για να κάνουν οι τουρίστες ησυχία

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2024, 17:10

Νέοι κανόνες κατά του υπερτουρισμού τέθηκαν σε ισχύ στη Βενετία, έναν μήνα μετά την επιβολή εισόδου 5 ευρώ για την ημερήσια επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο ενός από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης.

Οπως μεταδίδει το BBC, οι νέοι κανόνες απαγορεύουν τα μεγάφωνα και περιορίζουν το μέγεθος των τουριστικών γκρουπ ξεναγήσεων στα 25 άτομα. Τα μέτρα θεσπίστηκαν για να περιοριστεί ο αντίκτυπος του υπερτουρισμού στην ιταλική πόλη, λένε αξιωματούχοι στο BBC.

Ο υπερτουρισμός θεωρείται ως ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα για τη Βενετία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 250.000 κατοίκων και δέχεται σε ετήσια βάση πάνω απο 13 εκατ. επισκέπτες.

Σύλλογοι και οργανώσεις κατοίκων υποστηρίζουν ότι το ιστορικό κέντρο της Βενετίας γίνεται όλο και πιο αφιλόξενο για τους ντόπιους, ενώ παρουσιάζουν στοιχεία που δείχνουν ότι η ιστορική συνοικία διαθέτει περίπου 49.000 κλίνες για ενοικίαση από τους τουρίστες – περισσότερες από τον αριθμό των καταλυμάτων που είναι διαθέσιμα για τους μόνιμους κατοίκους.

Πέρυσι, η UNESCO είχε δρομολογήσει την ένταξη της Βενετίας στον κατάλογο των απειλούμενων μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς, καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και του μαζικού τουρισμού απειλούν να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες επιπτώσεις.

Ο πολιτιστικός φορέας του ΟΗΕ δεν πρόσθεσε τη Βενετία στον κατάλογο τελικά αναμένοντας τα αποτελέσματα των ενεργειών που γίνονται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...