377
O υποψήφιος με στυλ Black Sabbath στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ λίγο πριν μπει στο εξεταστικό κέντρο στην Πυλαία | ΕΡΤnews

«Το μέγεθος μετράει»: Υποψήφιος των Πανελλαδικών πήγε να δώσει εξετάσεις φορώντας τεράστιο ξύλινο σταυρό

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2024, 10:48
O υποψήφιος με στυλ Black Sabbath στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ λίγο πριν μπει στο εξεταστικό κέντρο στην Πυλαία
|ΕΡΤnews

«Το μέγεθος μετράει»: Υποψήφιος των Πανελλαδικών πήγε να δώσει εξετάσεις φορώντας τεράστιο ξύλινο σταυρό

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2024, 10:48

Η ημέρα της κρίσης ήρθε και για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, με πρώτο μάθημα τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και θέμα τα ταξίδια, ως τρόπο ψυχικής εκτόνωσης και αναζωογόνησης.

Η αγωνία μεγάλη λίγο πριν την έναρξη των Εξετάσεων, κάποιοι υποψήφιοι ωστόσο έδειχναν πιο ψύχραιμοι, έχοντας επιστρατεύσει τα «μεγάλα μέσα», όπως αυτός που απαθανάτισε η κάμερα της ΕΡΤ να προσέρχεται στο εξεταστικό του κέντρο, στο 1ο Λύκειο Πυλαίας, φορώντας στον λαιμό του έναν τεράστιο ξύλινο σταυρό.

«Δεν έχω κανένα άγχος για σήμερα, έχω προετοιμαστεί πολύ καλά για να δώσω. Ευελπιστώ να περάσω στο Πολυτεχνείο, εδώ στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε αρχικά ο υποψήφιος και όταν ρωτήθηκε γιατί είχε κρεμασμένο στον λαιμό του τον σταυρό, είπε:

«Δεν ξέρω πώς, δεν το σκέφτηκα και πολύ, ήταν μια πράξη που έκανα ασυνείδητα. Τον είχα σε κορνίζα στο σπίτι μου και τον πήρα, γιατί χρειάζομαι μια επιπλέον στήριξη σήμερα».

Ο υποψήφιος με τον σταυρό κάνει δηλώσεις στη ρεπόρτερ της ΕΡΤ υπό το μειδίαμα των συνυποψηφίων του/ ΕΡΤnews

«Το μέγεθος μετράει. Δεν παίρνω όποιον και όποιον. Πήρα έναν καλό σταυρό», θέλησε να υπογραμμίσει, αφήνοντας άναυδη την ρεπόρτερ της ΕΡΤ.

Ο εν λόγω υποψήφιος και οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι των ΓΕΛ έκαναν πρεμιέρα όπως προαναφέρθηκε με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Τα κείμενα πάνω στα οποία εξετάστηκαν ήταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Ταξιδεύοντας», του Νίκου Καζαντζάκη, στο οποίο είχε διατηρηθεί η γλωσσική ιδιοτυπία του κειμένου, το ποίημα «Το ταξίδι» του Κωστή Παλαμά και ένα κείμενο της Ηλέκτρας Χατζηδημητρίου, από το Διαδίκτυο (12-08-2016), ελαφρώς διασκευασμένο για τις ανάγκες της εξέτασης.

  • Δείτε τα θέματα ΕΔΩ 

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο  350-400 λέξεων, που θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου τους σχετικά με τους τρόπους που επιλέγουν για να αναζητήσουν την προσωπική τους ηρεμία και ισορροπία.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα συνεχιστούν για τους υποψηφίους των ΓΕΛ την ερχόμενη Τρίτη 4 Ιουνίου, με τις εξετάσεις στα μαθήματα: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν το Σάββατο, στο μάθημα των Μαθηματικών (άλγεβρα).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...