265
Ισραηλινά τανκς στο πέρασμα της Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο (φωτογραφία αρχείου) | Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Σοβαρό επεισόδιο στη Ράφα: Τουλάχιστον ένας αιγύπτιος στρατιώτης νεκρός σε «μάχη» με Ισραηλινούς

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2024, 17:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/05/2024 18:15
Ισραηλινά τανκς στο πέρασμα της Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο (φωτογραφία αρχείου)
|Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Σοβαρό επεισόδιο στη Ράφα: Τουλάχιστον ένας αιγύπτιος στρατιώτης νεκρός σε «μάχη» με Ισραηλινούς

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2024, 17:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/05/2024 18:15

Τουλάχιστον ένας αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες, στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Το σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, στα σύνορα Αιγύπτου – Λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο, που δεν κατονομάστηκε, αιγύπτιοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι ανταπέδωσαν.

Εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF) δήλωσε ότι βρίσκονται σε επαφή με την αιγυπτιακή πλευρά και ότι το συμβάν ερευνάται.

Ο αιγυπτιακός στρατός δήλωσε αργότερα ότι ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο ενός συνοριοφύλακα από «πυρά» στη μεθόριο με τη Ράφα, μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας όπου έχουν αναπτυχθεί ισραηλινές δυνάμεις.

«Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, μέσω των αρμόδιων αρχών, διενεργούν έρευνα για τα πυρά στη μεθοριακή ζώνη της Ράφα, που οδήγησαν στον θάνατο ενός μέλους τους» ανέφερε η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από έναν εκπρόσωπο του στρατού.

Πρόκειται για την πρώτη ανταλλαγή πυρών μεταξύ αιγυπτίων και ισραηλινών στρατιωτών, από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο ή τρεις νεκρούς αιγυπτίους στρατιώτες κατά το επεισόδιο.

Το Ισραήλ έθεσε υπό τον έλεγχό του τη μεθοριακή διάβαση της Ράφα, από την παλαιστινιακή πλευρά των συνόρων, καθώς εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στον θύλακα, ένα γεγονός που επικρίθηκε από την Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...