464
Κατεστραμμένα κτίρια στο Βάλεϊ Βιου του Τέξας, μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου | ABC Affiliate WFAA via REUTERS

ΗΠΑ: 21 νεκροί από ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τέσσερις πολιτείες

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2024, 16:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/05/2024 19:50
Κατεστραμμένα κτίρια στο Βάλεϊ Βιου του Τέξας, μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
|ABC Affiliate WFAA via REUTERS

ΗΠΑ: 21 νεκροί από ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τέσσερις πολιτείες

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2024, 16:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/05/2024 19:50

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες κτίρια υπέστησαν ζημιές από καταιγίδες που προκάλεσαν ανεμοστρόβιλους σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν για ακόμα εντονότερα καιρικά φαινόμενα.

Οι πολιτείες που επλήγησαν είναι το Τέξας, το Αρκανσα, η Οκλαχόμα και το Κεντάκι, το οποίο τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το πρωί της Δευτέρας από τον κυβερνήτη της.

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν την πορεία τους με πολλές αναφορές για ζημιές από ανέμους και ανεμοστρόβιλους», σημείωσε ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Αντι Μπεσίαρ, σε ανάρτησή του.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου από ισχυρό ανεμοστρόβιλο που έπληξε κοινότητες στο βόρειο Τέξας κοντά στα σύνορα με την Οκλαχόμα, δήλωσε την Κυριακή ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Αμποτ.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται δύο παιδιά ηλικίας δύο και πέντε ετών της ίδιας οικογένειας, πρόσθεσε.

Πάνω από 200 σπίτια και άλλες δομές καταστράφηκαν, ενώ άλλα 120 κτίρια υπέστησαν ζημιές σε περιοχή που εκτείνεται σε πάνω από 80 χιλιόμετρα, σημείωσε ο Αμποτ.

Αξιωματούχοι στο Αρκανσα ανέφεραν παράλληλα ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω καταιγίδων από το βράδυ του Σαββάτου, μεταξύ των οποίων μια 73χρονη στην κομητεία Μπάξτερ.

Οι καταιγίδες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και τουλάχιστον δύο θανάτους το Σάββατο το βράδυ σε τμήματα της Οκλαχόμα.

Την Κυριακή, καθώς οι καταιγίδες μετακινήθηκαν προς τα βορειοανατολικά, προκαλώντας πιο έντονα καιρικά φαινόμενα στην καρδιά των ΗΠΑ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από δέντρο που έπεσε λόγω των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι έπνεαν με ταχύτητα περίπου 128 χιλιομέτρων την ώρα, στην Λούιβιλ του Κεντάκι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ανεμοστρόβιλος στο Εντιβιλ του Κεντάκι – Zachary Pike/via REUTERS

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για επιπλέον καταιγίδες που κινούνται μέσω των κοιλάδων του Οχάιο και του Τενεσί, φέρνοντας καταστροφικούς ανέμους, χαλάζι και περισσότερους ανεμοστρόβιλους, όπως και καταρρακτώδεις βροχές που μπορεί να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες.

Το πρόσφατο αυτό κύμα ακραίων καιρικών φαινομένων ήρθε λίγες μόνο ημέρες ύστερα από κυκλώνα που έπληξε αγροτική πόλη στην Αϊοβα, στοιχίζοντας τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ενώ το Τέξας βρέθηκε αντιμέτωπο την περασμένη εβδομάδα με περισσότερους ανεμοστρόβιλους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...