1027
Ο Μπρεν Ορτον ζούσε για να κάνει καγιάκ... | instagram

Νεκρός θεωρείται βρετανός καγιάκερ που παγιδεύτηκε σε δίνες

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2024, 17:23
Ο Μπρεν Ορτον ζούσε για να κάνει καγιάκ...
|instagram

Νεκρός θεωρείται βρετανός καγιάκερ που παγιδεύτηκε σε δίνες

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2024, 17:23

Στο τελευταίο του βίντεο, που αναρτήθηκε πριν από έξι ήμερες στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Μπρεν Ορτον διακρίνεται σε περιοχή της βόρειας Ιταλίας και κάνει αυτό που λατρεύει: δαμάζει τα αφρισμένα νερά ενός ορμητικού ποταμού κάνοντας καγιάκ.

«Προσπαθώ να μη μεγαλώσω ποτέ και να κάνω για πάντα καγιάκ» γράφει κάτω από τον όνομά του στον ίδιο λογαριασμό, τον οποίο είχε δημιουργήσει για να μοιράζεται με τους ακολούθους του την αγάπη του για το άθλημα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bren Orton (@bren.orton)

Φυσικά, κανείς δεν περίμενε ότι αυτή του η αγάπη θα τον οδηγούσε στον θάνατο. Και όμως, ο βρετανός καγιάκερ θεωρείται νεκρός, αφού εξαφανίστηκε κάνοντας καγιάκ στα ορμητικά ρεύματα ενός ποταμού στην Ελβετία.

Η τύχη του 29χρονου Ορτον αγνοείται από την Πέμπτη, όταν τα νερά στον ποταμό Μελέζα της περιοχής Τισίνο της Ελβετίας τον παρέσυραν και δεν αναδύθηκε ποτέ στην επιφάνεια – όπως έκανε πάντα, μετά από κάθε επικίνδυνο ελιγμό. Οι Times έγραψαν ότι επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρισκόταν σε εξέλιξη τη Δευτέρα.

Ο ριψοκίνδυνος αθλητής είχε σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ το 2018, όταν βούτηξε στα 39 μέτρα, στους καταρράκτες Big Banana, στο Μεξικό.

Η εξαφάνισή του αποκαλύφθηκε την Πέμπτη από τον χορηγό του, την εταιρεία Pyranha, που κατασκευάζει αγωνιστικά καγιάκ στη Βρετανία.

Η εταιρεία δημοσίευσε την ανακοίνωση στο Instagram. «Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε ένα ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται ο Μπρεν Ορτον. Ενώ έκανε καγιάκ στον ποταμό Μελέζα, στην Ελβετία, ο Μπρεν παγιδεύτηκε σε δίνες και δεν επανεμφανίστηκε. Οι Αρχές και οι φίλοι του συνεχίζουν ακούραστα τις προσπάθειές τους για έρευνα και αυτή τη στιγμή ο Μπρεν θεωρείται αγνοούμενος».

Τρεις ημέρες μετά, και παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών Ελβετίας και Ιταλίας, αλλά και αρκετών φίλων του, δεν υπάρχει κανένα νεότερο για την τύχη του καγιάκερ, που πλέον θεωρείται νεκρός.

Ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που μοιράστηκε τις δυσκολίες αλλά και τις ομορφιές του αγαπημένου του σπορ με τους 57.000 ακολούθους του.

Τον Δεκέμβριο του 2022 ο Ορτον δημοσίευσε ένα εγκάρδιο βίντεο για το καγιάκ στο κανάλι του στο YouTube. Τα πλάνα δείχνουν πανέμορφα πλάνα με αφρισμένα ποτάμια και εντυπωσιακούς καταρράκτες, ενώ ο καγιάκερ ακούγεται να μιλάει για το ταξίδι της αγάπης, της απώλειας, της θλίψης και της ψυχικής υγείας του ως επαγγελματίας αθλητής.

Είπε ότι ένιωθε «προδομένος από το άθλημα», πριν ρωτήσει: «Πώς μπορεί κάτι που μου φέρνει τόση χαρά να μου προκαλέσει τόσο πόνο;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...