515
Ο Ντόναλντ Τραμπ το 1980 (αριστερά) και ο Σεμπάστιαν Σταν που τον υποδύεται στη βιογραφική ταινία «The Apprentice» | EPA/Scythia Films/Creative Protagon

Οταν ο Τραμπ κατηγορήθηκε ότι βίασε την πρώτη σύζυγό του

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2024, 11:45
Ο Ντόναλντ Τραμπ το 1980 (αριστερά) και ο Σεμπάστιαν Σταν που τον υποδύεται στη βιογραφική ταινία «The Apprentice»
|EPA/Scythia Films/Creative Protagon

Οταν ο Τραμπ κατηγορήθηκε ότι βίασε την πρώτη σύζυγό του

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2024, 11:45

Η νέα βιογραφική ταινία «The Apprentice» επιχειρεί να καταγράψει την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στον κόσμο των επιχειρήσεων, τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, υπό την καθοδήγηση του αδίστακτου δικηγόρου του, Ρόι Κον. Μία από τις σκηνές της ταινίας είναι αυτή κατά την οποία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βιάζει την πρώτη του σύζυγο, Ιβάνα.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και η επίμαχη σκηνή, σύμφωνα με την Telegraph, αντανακλά τους ισχυρισμούς της Ιβάνα (πέθανε το 2022), κατά τη διάρκεια του διαζυγίου της με τον Τραμπ. Τότε, είχε πει ότι εκείνος την είχε βιάσει. Αργότερα, όμως, αρνήθηκε ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση.

Στη νέα βιογραφική ταινία του Τραμπ, τον οποίο υποδύεται ο Σεμπάστιαν Σταν, η Ιβάνα δίνει στον τότε σύζυγό της ένα βιβλίο για τη σεξουαλική τεχνική και ακολούθως εκείνος «ανταποδίδει» κοροϊδεύοντάς την για τα εμφυτεύματα στο στήθος της και της λέει ότι δεν τη βρίσκει πλέον ελκυστική.

Η Ιβάνα, την οποία υποδύεται η βουλγάρα ηθοποιός Μαρία Μπακάλοβα, απαντά χλευάζοντας το όλο και πιο πορτοκαλί χρώμα των μαλλιών του Τραμπ. Στη συνέχεια, εκείνος παλεύει μαζί της, τη ρίχνει στο έδαφος και ανεβαίνει επάνω της.

Η σκηνή πηγάζει από τους ισχυρισμούς της Ιβάνα σε μια κατάθεσή της κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαζυγίου από τον Τραμπ το 1990. Αργότερα συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο «Lost Tycoon: The Many Lives of Donald Trump» (Χαμένος μεγιστάνας: Οι πολλές ζωές του Ντόναλντ Τραμπ).

Στο βιβλίο, όπως γράφει η Telegraph, διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι ο Τραμπ ήταν αναστατωμένος λόγω μιας επώδυνης θεραπείας εμφύτευσης μαλλιών και ξέσπασε στην τότε σύζυγό του.

Ωστόσο, η Ιβάνα αργότερα αρνήθηκε ότι είχε βιαστεί και το 2015 αποκάλεσε τον Τραμπ τον «καλύτερο φίλο της».

Ο μεγιστάνας αρνιόταν πάντα τον ισχυρισμό και ο δικηγόρος του εξασφάλισε μια διευκρινιστική δήλωση από την Ιβάνα που προστέθηκε στο «Lost Tycoon». Σε αυτήν η Ιβάνα ανέφερε ότι ενώ χρησιμοποίησε τη λέξη «βιασμός» κατά τη διαδικασία του διαζυγίου, στην πραγματικότητα αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Η δήλωση ανέφερε: «Σε μία περίπτωση, το 1989, ο κύριος Τραμπ και εγώ είχαμε μια συζυγική επαφή στην οποία συμπεριφέρθηκε πολύ διαφορετικά απέναντί μου από ό,τι κατά τη διάρκεια του γάμου μας. Ως γυναίκα ένιωσα κακοποιημένη, καθώς (από τη συγκεκριμένη επαφή) απουσίαζαν η αγάπη και η τρυφερότητα που συνήθως έδειχνε απέναντί μου. Αναφέρθηκα σε αυτήν ως “βιασμό”, αλλά δεν θέλω τα λόγια μου να ερμηνεύονται με την κυριολεκτική ή την ποινική έννοια».

Οι κριτικοί στις Κάννες σχολίασαν ότι η ταινία δεν είναι μια μονόπλευρη απεικόνιση του Τραμπ και παραμένει σε γενικές γραμμές ισορροπημένη.

Ακολουθεί την άνοδο του Τραμπ πολύ πριν ξεκινήσει την καριέρα του στην πολιτική, όταν τίθεται υπό την προστασία του Κον, τον οποίο υποδύεται ο σταρ του «Succession» Τζέρεμι Στρονγκ, ενώ πραγματοποιεί τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες του ως μεγιστάνας ακινήτων.

Ο Κον ήταν ένας εισαγγελέας που έγινε κορυφαίος πολιτικός μέντορας στη Νέα Υόρκη και εκπροσώπησε τον Τραμπ, ενώ του μεταβίβασε τη φιλοσοφία του να είναι επιθετικός πολιτικά, να μην απολογείται ποτέ και να διεκδικεί πάντα τη νίκη.

Την ταινία, που διεκδικεί το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα, σκηνοθέτησε ο ιρανο-δανός σκηνοθέτης Αλί Αμπάσι, ο οποίος εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί στις Κάννες μαζί με τον Σταν, την Μπακάλοβα και άλλους σταρ, όπως η Κέιτ Μπλάνσετ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...