203
O ρωσικος στρατός είναι έτοιμος για τη διεξαγωγή των γυμνασίων με την ανάτπυξη τακτικών πυρηνικών όπλων | REUTERS/Sergey Pivovarov

Ο Πούτιν «βλέπει» απειλή από Γαλλία, Βρετανία, ΗΠΑ και ετοιμάζεται για πυρηνικά γυμνάσια

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2024, 14:20
O ρωσικος στρατός είναι έτοιμος για τη διεξαγωγή των γυμνασίων με την ανάτπυξη τακτικών πυρηνικών όπλων
|REUTERS/Sergey Pivovarov

Ο Πούτιν «βλέπει» απειλή από Γαλλία, Βρετανία, ΗΠΑ και ετοιμάζεται για πυρηνικά γυμνάσια

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2024, 14:20

Για πυρηνικά γυμνάσια που σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, θα εκτελεστούν εντός του σχετικού χρονοδιαγράμματος, ετοιμάζεται η Μόσχα, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ να επιβεβαιώνει πως η εντολή έχει δοθεί από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να προετοιμαστεί κατάλληλα ο ρωσικός στρατός στην ανάπτυξη τακτικών, πυρηνικών όπλων, λόγω υφιστάμενων απειλών από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Οπως είπε ο Πεσκόφ, τα εν λόγω γυμνάσια περιλαμβάνουν μη στρατηγικά, πυρηνικά όπλα και θα εκτελεστούν βάσει χρονοδιαγράμματος.

Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε συγκεκριμένα: «Αυτό είναι ερώτημα για το υπουργείο Άμυνας. Υπάρχει πράγματι εντολή από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, θα εκτελεστεί εντός του σχετικού χρονοδιαγράμματος».

Ο ρώσος πρόεδρος έχει επανειλημμένα μιλήσει για την αποφασιστικότητά του να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση που υπάρξει απειλή για την «ύπαρξη του ρωσικού κράτους, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του.

«Από στρατιωτικής και τεχνικής πλευράς, είμαστε έτοιμοι», έχει διαβεβαιώσει, ενώ σε ερώτημα αν σκέφτηκε ποτέ να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία, αρκέστηκε να πει πως αυτό δεν κρίθηκε απαραίτητο.

Στις αρχές του μήνα μάλιστα, ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας άρχισαν τις κοινές προετοιμασίες για τη διεξαγωγή γυμνασίων στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...