416
Από τη μεταγωγή του 50χρονου στο γραφείο της ανακρίτριας | INTIMEnews

Η δίκη του συζυγοκτόνου στο Μενίδι για την τελευταία καταγγελία της 40χρονης αναβλήθηκε για τις 18 Μαρτίου 2025!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2024, 12:50
Από τη μεταγωγή του 50χρονου στο γραφείο της ανακρίτριας
|INTIMEnews

Η δίκη του συζυγοκτόνου στο Μενίδι για την τελευταία καταγγελία της 40χρονης αναβλήθηκε για τις 18 Μαρτίου 2025!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2024, 12:50

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 50χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας της εν διαστάσει συζύγου του στο Μενίδι, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σημειώνεται ότι ο 50χρονος συζυγοκτόνος επρόκειτο να δικαστεί σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές έπειτα από καταγγελία της 40χρονης  στις 7 Μαΐου.

Ηταν η τελευταία καταγγελία του θύματος και πάλι για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση). Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για Παρασκευή 17 Μαΐου. Είχε παραπεμφθεί να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και το βράδυ της σύλληψής του παρέμεινε κρατούμενος. Την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε στο δικαστήριο, με τη δίκη του να αναβάλλεται τελικά για τις 17 Μαΐου, για κρείσσονες αποδείξεις λόγω απουσίας της παθούσας.

Ετσι σήμερα οι συνήγοροι του 50χρονου ζήτησαν και νέα αναβολή, αυτή τη φορά λόγω «κωλύματος του κατηγορουμένου». Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δικαστήριο ανέβαλε για τις 18 Μαρτίου 2025 και ενώ βέβαια η καταγγέλλουσα έχει πλέον πέσει νεκρή από το χέρι τού εν διαστάσει συζύγου της –σε μια ακόμη εξωφρενική απόδειξη του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται σε δικαστικό επίπεδο ακραία επεισόδια έμφυλης βίας και οι αυτουργοί τους.

Για την υπόθεση του Αυτοφώρου ο συζυγοκτόνος κατηγορείται για απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη. Το δικαστήριο είχε διατάξει την άρση της κράτησή του, λόγω της αναβολής πέραν του τριημέρου, γεγονός που πλέον εκτιμάται ως ενδεχομένως εσφαλμένη κίνηση, ειδικά αν ήταν εις γνώσιν του ότι ο δράστης ήταν υπότροπος.

Κυνικός σε όσα είπε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του, ο 50χρονος περιέγραψε πώς έφτασε στη δολοφονία της 40χρονης:

«Ξύπνησα το πρωί και πήγα στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήξερα ότι περνάει από εκεί στις 5.30 το πρωί. Οταν την είδα, έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να τη μαχαιρώνω. Στη συνέχεια έφυγα με τα πόδια και πήγα σε ένα ξενοδοχείο. Εκατσα λίγο εκεί και μετά έφυγα».

Στην ερώτηση των αστυνομικών γιατί το έκανε, ο καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται να απάντησε: «Δεν άντεχα να βλέπω τον γκόμενο της να οδηγεί το αμάξι μου. Εγώ δούλευα και εκείνη μού έτρωγε τα λεφτά. Χθες το πήρα απόφαση να σκοτώσω την γυναίκα μου. Να κάνω εγώ δύο δουλειές για να μου τα τρώει; Ηξερα την ώρα που θα φύγει από το σπίτι. Της έστησα καρτέρι και τη μαχαίρωσα. Μετά πήγα σε ένα ξενοδοχείο όπου έμεινα περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια βγήκα. Ηπια μερικές μπίρες μέχρι που με εντόπισαν οι αστυνομικοί στην οικοδομή».

Ο 50χρονος ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...