• Η Σοφία Βούλτεψη δεν θέλει «πιτσιρικάδες» σαν τον Γλαβίνα του ΠΑΣΟΚ στα πάνελ

    Σε μια μάλλον υποτονική προεκλογική περίοδο, όπου οι ομιλίες και οι συζητήσεις στα πάνελ είναι μονότονες και δεν κόβουν εισιτήρια, υπάρχουν και κάποιοι που σέβονται την αγωνία των δημοσιογράφων για τηλεθέαση. Σύμπτωση ή όχι, τέτοια είναι η περίπτωση της Σοφίας Βούλτεψη, η οποία είναι μεν υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, αλλά έχει περάσει από τη δημοσιογραφία και ξέρει.

     

    Ετσι, η κυρία Βούλτεψη πρωταγωνίστησε σε έναν όμορφο καβγά στην τηλεόραση, έστω στο δευτεροκλασάτο κανάλι One και στο βραδινό τοκ σόου «One Talk» του Τάκη Χατζή. Και μάλιστα ήταν παλιομοδίτικος καβγάς: ΝΔ εναντίον ΠΑΣΟΚ.

     

    Η αφορμή δόθηκε από τον Θανάση Γλαβίνα, πρώην βουλευτή και νυν εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος σε κάποιο σημείο της συζήτησης υποστήριξε ότι μέχρι να ιδρύσει το κόμμα του το ΕΣΥ, οι άνθρωποι «δεν είχαν δει γιατρό στη ζωή τους», γιατί δεν είχαν τα χρήματα.

     

    Τότε η κυρία Βούλτεψη αντέδρασε: υπενθύμισε ότι υγεία υπήρχε ακόμη και στον πόλεμο, με το ΙΚΑ.

     

    Ο κ. Γλαβίνας επέμεινε ότι πρόσβαση στην Υγεία είχε «μόνο η Δεξιά, που είχε χρήματα».

     

    Οταν η κυρία Βούλτεψη παρατήρησε ότι δεν είχε μόνον η Δεξιά πρόσβαση στην υγεία, ο κ. Γλαβίνας αντέδρασε, κατηγορώντας την πως «είναι η πριγκίπισσα της διαστρέβλωσης».

     

    Αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί οι δυο τους. Η κυρία Βούλτεψη υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε τα μνημόνια.

     

    «Εμείς; Η κυβέρνηση Καραμανλή τα έφερε!» απάντησε οργισμένος ο κ. Γλαβίνας.

     

    «Πληρώσαμε τα εξοπλιστικά του Τσοχατζόπουλου» επέμεινε η κυρία Βούλτεψη.

     

    «Πόσο ήταν το έλλειμμα;» της φώναξε ο κ. Γλαβίνας.

     

    Ο καβγάς έληξε, με την κυρία Βούλτεψη να λέει στον παρουσιαστή της εκπομπής: «μη μου ξαναφέρεις πιτσιρικάδες στην εκπομπή».

     

    Για την Ιστορία, ο «πιτσιρικάς» κ. Γλαβίνας είναι 37 ετών.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • Ο Κασσελάκης έκανε έκπληξη με τούρτα-θωρηκτό στον Ευάγγελο Αποστολάκη για τα γενέθλιά του

    Για όσους είχαν απορία, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ναύαρχος ε.α. και ορντινάντσα του Στέφανου Κασσελάκη, περιοδεύει μαζί με το αφεντικό του στη Θράκη.

     

    Που σημαίνει ότι παρακολουθεί όλο το σόου, βλέπει κυρίες να φιλούν τον «ομορφούλη» και άλλους να βγάζουν σέλφι μαζί με τον αρχηγό σαν να πήγε στο χωριό τους ο νικητής του «Survivor» και κουνάει το κεφάλι του με συγκατάβαση όταν κάποιοι για τις ανάγκες των βίντεο λένε πόσο δύσκολα περνάνε.

     

    Αλλά ο κ. Αποστολάκης είχε και τα τυχερά του. Την Τρίτη είχε γενέθλια, έκλεισε τα 67 του, και εκεί που τελείωνε η φορτωμένη μέρα, σε ένα καφέ-μπαρ, ο κ. Κασσελάκης του είχε ετοιμάσει μια έκπληξη: μια τούρτα γενεθλίων σε σχήμα πολεμικού πλοίου (μάλλον το θωρηκτό Αβέρωφ)!

     

    Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρακίνησε τους παριστάμενους να τραγουδήσουν στον κ. Αποστολάκη το «χρόνια πολλά», ώστε να σβήσει χαρούμενος τα κεράκια του.

     

    Απλώς και για να μη γελοιοποιήσει εντελώς τον βετεράνο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, τους υπέδειξε ότι το όνομα του εορτάζοντος «είναι ναύαρχος, δεν είναι Βαγγέλης».

     

    Ετσι, εξαιτίας αυτής της τελευταίας σημείωσης του κ. Κασσελάκη, η γελοιότητα δεν ολοκληρώθηκε με τους ακρίτες να τραγουδούν στον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ «να ζήσεις Βαγγελάκη και χρόνια πολλά, μεγάλος να γίνεις με άσπρα μαλλιά»…

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • Μια συνάντηση Καραμανλή - Μητσοτάκη σε συνέδριο για τις φυσικές καταστροφές

    Μια που πιάσαμε τις εκπλήξεις, να πάμε στη ΝΔ, όπου οι ισορροπίες έχουν μια ιδιαιτερότητα: πρόκειται για ένα κόμμα εξουσίας με έναν πρόεδρο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και τρεις πρώην προέδρους (Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Μεϊμαράκη –τέσσερις αν βάλουμε και τον υπηρεσιακό Γιάννη Πλακιωτάκη).

     

    Επομένως κάθε συνάντηση του νυν με έναν πρώην είναι είδηση. Αυτό συνέβη την Τρίτη, όταν ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον κ. Καραμανλή, ο οποίος ως γνωστόν έχει τερματίσει την κοινοβουλευτική του διαδρομή και παραμένει στα κοινά ως πρόεδρος του ΔΣ της Συνεταιριστικής Ενωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας.

     

    Οι δύο εμβληματικοί Νεοδημοκράτες συναντήθηκαν σε συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών – Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολιτισμού», που διοργάνωσε η JTI Hellas σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ιαπωνίας στη χώρα μας, στο πλαίσιο του «2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας – Ελλάδας».

    Η JTI Hellas ανήκει στην Japan Tobacco International που προ πενταετίας είχε αποροφήσει την πάλαι ποτέ ΣΕΚΑΠ, καπνοβιομηχανία στην Ξάνθη –εξ ου και η παρουσία του κ. Καραμανλή. Τέλος πάντων η συνάντηση και η θερμή χειραψία του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Καραμανλή δεν πέρασε απαρατήρητη.

     

    Εγραψε ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα»:

     

    «Με χαμόγελα και φιλική χειραψία αντέδρασαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής στη συνάντησή τους σε συνέδριο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που διοργάνωσαν μεγάλη ιαπωνική πολυεθνική καπνικών προϊόντων και η πρεσβεία της Ιαπωνίας. Οπου ο Πρωθυπουργός ήταν ομιλητής, ενώ ο Καραμανλής έδωσε το “παρών”  ως πρόεδρος του ΔΣ της Συνεταιριστικής Ενωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας (ΣΕΚΕ). Σε εξαιρετική διάθεση, μάλιστα, αν κρίνω από τους θερμούς χαιρετισμούς και τους εναγκαλισμούς που αντάλλαξε με διάφορους από το κοινό, ανάμεσά τους και άλλους “γαλάζιους”, όπως τον Βασίλη Κικίλια και τον Χάρη Θεοχάρη».

  • Θεατρινισμοί Βελόπουλου στη Βουλή: Εσκισε το ΦΕΚ με τη Συμφωνία των Πρεσπών

    Σε άλλα νέα, από το κοινοβούλιο, κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για λίγη δημοσιότητα –και το κάνουν χρησιμοποιώντας την πιο δοκιμασμένη και φτηνή συνταγή: λαϊκισμός και θεατρινισμός.

     

    Πρωταγωνιστής ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος αντλώντας ίσως έμπνευση από εκείνον τον άλλον αξέχαστο λαϊκιστή που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, αποφάσισε να ανεβεί στο ιερό βήμα της Βουλής και να σκίσει κάποια χαρτιά που ήταν το ΦΕΚ με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

     

    «Το πρόβλημά μας είναι η λογική με την οποία μαθαίνουν την ιστορία τους. Θέλετε να κάνετε διάλογο με αυτούς; Αν θέλετε να τιμήσετε το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μια είναι η λύση για τη ΝΔ: Αν δεν μπορεί να το κάνει θα το κάνουμε εμείς. Αυτή είναι η συμφωνία των Πρεσπών, αν υπήρχε αξιοπρεπής εθνική, πατριωτική, κοινωνική κυβέρνηση θα έκανε αυτό εδώ», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και έπειτα έσκισε τα χαρτιά.




text
  • Πάνε για διαγραφή τον Στέφανο. Στο τέλος θα τον κάνουν μάρτυρα


    16 Οκτωβρίου 2024, 11:07