493
«Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες» ευχήθηκε ο Πρωθυπουργός (φωτ. αρχείου) | Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: «Διαρκής και έμπρακτη η στήριξή μας στις μητέρες»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2024, 14:20
«Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες» ευχήθηκε ο Πρωθυπουργός (φωτ. αρχείου)
|Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: «Διαρκής και έμπρακτη η στήριξή μας στις μητέρες»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2024, 14:20

Τη «διαρκή και έμπρακτη στήριξη» της κυβέρνησης στις μητέρες επισήμανε την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας μέσω της ανάρτησής του για την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

«Μερικά μόνο παραδείγματα από τη δεύτερη θητεία μας, είναι η εκ νέου αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά (αφού έχουμε ήδη αυξήσει κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί στην πρώτη θητεία μας), η επέκταση του επιδόματος μητρότητας, από τέσσερις σε εννέα μήνες για ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες και η αύξηση του επιδόματος γέννησης που θεσπίσαμε στην πρώτη θητεία μας, από €2.000 για κάθε παιδί σε €2.400 έως €3.500, αναλόγως του αριθμού των παιδιών. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη που έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά θα αρκεστώ σε αυτά», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης και ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες».

Συνεχίζοντας με τα θέματα της εβδομαδιαίας ανασκόπησης, ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με αυτό της επιστολικής ψήφου, «καθώς έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για την εξόχως σημαντική -τόσο από ευρωπαϊκή όσο και από εθνική σκοπιά -κάλπη της 9ης Ιουνίου».

«Από την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησε η αποστολή των φακέλων με το εκλογικό υλικό σε όσους συμπολίτες μας έχουν γραφτεί στην ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών -και είναι πολλοί, παραπάνω από 200.000, για την ακρίβεια 202.556 ψηφοφόροι, κάτοικοι Ελλάδας και άλλων 127 χωρών! Την αποστολή των φακέλων έχουν αναλάβει η υπηρεσία ταχυμεταφορών των ΕΛΤΑ και μία ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών, για να τους παραδώσουν στη διεύθυνση που δηλώθηκε. Ηδη πολλοί από εσάς θα έχετε λάβει την σχετική ειδοποίηση με sms ή email και αρκετοί και τον φάκελο με τα ψηφοδέλτια.

»Επειδή για τη χώρα μας είναι κάτι καινούργιο, στον φάκελο βρίσκεται -εκτός από τα ψηφοδέλτια- και έντυπο με αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία της ψηφοφορίας εξ αποστάσεως. Προσοχή: αφού ψηφίσετε πρέπει να επιστρέψετε τον φάκελο εγκαίρως, γιατί η συλλογή των επιστολικών ψήφων ολοκληρώνεται στις 5 το απόγευμα την παραμονή των εκλογών, δηλαδή το Σάββατο 8 Ιουνίου. Θα συγκεντρωθούν σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο, και την ημέρα των Ευρωεκλογών οι φάκελοι ψηφοφορίας θα μπουν από την εφορευτική επιτροπή σε ειδική κάλπη, η οποία θα ανοίξει μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Δεν χρειάζεται να πω ότι είναι απολύτως διασφαλισμένο και εγγυημένο το αδιάβλητο της διαδικασίας από ανώτατους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, οι οποίοι θα εποπτεύουν το άνοιγμα, τη διαλογή και την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων», σημείωσε σχετικά.

Συνέχισε αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων που υλοποιείται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στα προγράμματα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις από τη ΔΥΠΑ και τον ΕΦΚΑ, στις νέες δικαιούχους του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά» και στη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για προγραμματισμό ραντεβού για δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στις Δημόσιες Δομές Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Μνημόνευσε, τέλος, τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Οικίας Καβάφη στην Αλεξάνδρεια από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την υπουργό Πολιτισμού.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...