555
| InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εντι Ράμα: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η ομιλία στο Γαλάτσι – «Δεν θα μιλήσω για τον Μπελέρη»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2024, 12:53
|InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εντι Ράμα: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η ομιλία στο Γαλάτσι – «Δεν θα μιλήσω για τον Μπελέρη»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2024, 12:53

Στην Αθήνα βρέθηκε την Κυριακή ο αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα, σε μία επίσκεψη που χαρακτηρίζεται ιδιωτική, με δεδομένο ότι δεν θα έχει καμία επίσημη επαφή, και προκειμένου να απευθύνει ομιλία σε συμπατριώτες του που ζουν στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας πραγματοποίησε σειρά αναρτήσεων στο Facebook για την εκδήλωση, διαφημίζοντας την, το πρωί, υπό τους ήχους του «Ζορμπά».

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο Κλειστό του Γαλατσίου, το οποίο γέμισε κόσμο μετά το μεσημέρι, και από όπου ακολούθησαν περισσότερα post:

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας στην περιοχή, με πάνω από 1.000 αστυνομικούς να τίθνεται σε εγρήγορση, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Προ ημερών, ο Ράμα είχε σημειώσει για την επίσκεψή του πως «δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα ή οποιεσδήποτε συγκεκριμένες αφηγήσεις που μπορεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των ελλήνων πολιτικών αλλά δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα της Αλβανίας. Αυτή η επίσκεψη είναι μέρος μιας από καιρό προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπου ζει μια τεράστια κοινότητα Αλβανών, για να συνεργαστώ με τους συμπολίτες μου στο εξωτερικό και να μοιραστώ την υπερηφάνεια της Αλβανίας για αυτούς και για το Οραμα για την Αλβανία 2030. Αυτό έχει μόνο να κάνει με την επίσκεψή μου στη φίλη γείτονα Ελλάδα».

Μέσω της ίδιας ανάρτησής του, ο αλβανός πρωθυπουργός άσκησε μάλιστα κριτική στην αντιπολίτευση στη χώρα μας, λόγω του τρόπου με τον οποίο σχολίασε το γεγονός. «Είναι πολύ περίεργο», σημείωσε, «να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο έλληνας Πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό (…). Η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν αλλά και στην πατρίδα τους».

Ο Ράμα διαβεβαίωσε εκ νέου με δήλωσή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ότι η εκδήλωση δεν αποσκοπεί στο να επηρεάσει πολιτικές ισορροπίες στη χώρα μας: «Η Ελλάδα είναι ένα ανεξάρτητο κράτος όπου δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ να επηρεάσω  εκλογές, κάτι που ωστόσο κατανοώ ότι μπορεί να είναι δύσκολο να πιστέψουν έλληνες πολιτικοί ή προπαγανδιστές των ΜΜΕ που παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας».

Είπε, ακόμη, πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος» να αναφερθεί στην υπόθεση Μπελέρη, κατά την ομιλία του στην Αθήνα.

Μητσοτάκης για Ράμα: «Περιττή και αχρείαστη η εκδήλωση»

Σε δική του συνέντευξη, προ ολίγων ημερών, ο Πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει «περιττή» την έλευση του αλβανού ομολόγου του, επισημαίνοντας πως δεν είναι προσκεκλημένος της κυβέρνησης και ότι έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του. «Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Εχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος επανέλαβε το Σάββατο: «Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Η χώρα δεν θα μπορούσε να εμποδίσει έναν ηγέτη να κάνει μια ιδιωτική επίσκεψη και να μιλήσει στους ομοεθνείς του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...