152
Ο Μπέρναρντ Χιλ επρόκειτο να επιστρέψει στη μικρή οθόνη με τον δεύτερο κύκλο της σειράς «The Responder» | REUTERS/Tyrone Siu

«Εφυγε» ο κινηματογραφικός καπετάνιος του «Τιτανικού» Μπέρναρντ Χιλ

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2024, 18:31
Ο Μπέρναρντ Χιλ επρόκειτο να επιστρέψει στη μικρή οθόνη με τον δεύτερο κύκλο της σειράς «The Responder»
|REUTERS/Tyrone Siu

«Εφυγε» ο κινηματογραφικός καπετάνιος του «Τιτανικού» Μπέρναρντ Χιλ

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2024, 18:31

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες «Τιτανικός» και «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών», πέθανε σε ηλικία 79 ετών, όπως αναφέρει το BBC.

Επαιξε τον καπετάνιο Εντουαρντ Σμιθ στην ταινία «Τιτανικός», που θριάμβευσε στα Οσκαρ του 1997, και τον βασιλιά Θέοντεν στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε στο τηλεοπτικό δράμα του BBC «Boys from the Blackstuff», όπου υποδύθηκε τον Γιόσερ Χιουγκς, έναν χαρακτήρα που πάλευε να αντιμετωπίσει την ανεργία στο Λίβερπουλ.

Το «Boys from the Blackstuff» κέρδισε βραβείο Bafta για την καλύτερη δραματική σειρά το 1983 και το 2000 κατέλαβε την έβδομη θέση στη λίστα του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου με τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές που έγιναν ποτέ.

Πέθανε νωρίς το πρωί της Κυριακής, όπως επιβεβαίωσε ο ατζέντης του Λου Κούλσον.

Ο Χιλ επρόκειτο να επιστρέψει στην τηλεοπτική οθόνη στον δεύτερο κύκλο της σειράς «The Responder», ένα δράμα του BBC με πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Φρίμαν, το οποίο θα αρχίσει να προβάλλεται την ερχόμενη Κυριακή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...