506
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ: ακολούθησαν άλλα τρία | ΙΝΤΙΜΕ/Μαρόπουλος Αλέξανδρος

«Θρυλική» εμφάνιση του Ολυμπιακού: 4-2 την Αστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2024, 00:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/05/2024, 00:48
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ: ακολούθησαν άλλα τρία
|ΙΝΤΙΜΕ/Μαρόπουλος Αλέξανδρος

«Θρυλική» εμφάνιση του Ολυμπιακού: 4-2 την Αστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2024, 00:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/05/2024, 00:48

Μια ιστορική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μια αναμφίβολα θρυλική βραδιά για τον Ολυμπιακό που πέτυχε στο «Βίλα Παρκ» τέσσερα γκολ απέναντι στην τέταρτη ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος και τώρα βρίσκεται ένα βήμα από τον τελικό του Conference League, ο οποίος, ως γνωστόν, θα διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην έδρα της ΑΕΚ, στις 29 Μαΐου (ένα τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας για την ΕΛ.ΑΣ, αλλά αυτό ας το αφήσουμε για όταν όντως χρειαστεί να το συζητήσουμε).

Ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαία εμφάνιση στο «Βίλα Παρκ», νικώντας με 4-2 την Αστον Βίλα. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ ήταν άψογα στημένη και είδε τον Μαροκινό Ελ Καμπί να πετυχαίνει τρία γκολ, τον Εσε να σκοράρει άλλο ένα και τους Άγγλους να χάνουν και πέναλτι (και μαζί την ευκαιρία να μειώσουν σε 3-4 στο τέλος).

Το πρώτο γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε μόλις στο 16’: Ο Ελ Κααμπί βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ μετά από τακουνάκι του Τσικίνιο, σκόραρε με πλασέ, αλλά είδε το σημαιάκι να σηκώνεται για οφσάιντ. Ενα λεπτό αργότερα και μετά την εξέταση του VAR, το γκολ μέτρησε.

Το προβάδισμα της ελληνικής ομάδας έφερε σύγχυση στην αγγλική ομάδα, που είδε τον Μαροκινό να σκοράρει ξανά στο 29’. Μετά από κλέψιμο του Ρέτσου στον άξονα, ο Φορτούνης κινήθηκε κάθετα, ο Τσικίνιο έδωσε στον Ποντένσε και αυτός έβγαλε μπαλιά στον Ελ Κααμπί για το 2-0. Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος ήρθε η μείωση της διαφοράς με τρομερό τελείωμα του Γουότκινς.

Στο 52΄ ο Μπέιλι είδε το underlap του Ντιαμπί, ο οποίος έξυπνα «νίκησε» τον Τζολάκη στην κλειστή γωνία για το 2-2.

Οι Πειραιώτες αντέδρασαν και κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Ρέτσος έκανε την κεφαλιά και ο Λουίς έδιωξε την μπάλα με το χέρι. Ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τον Ολσεν στην αντίθετη γωνία για το 3-2 και το χατ-τρικ του Μαροκινού. Στο 67ο λεπτό ο Ποντένσε μοίρασε στον Εσε, ο οποίος δοκίμασε το σουτ και είδε την μπάλα πρώτα να βρίσκει στον Κόνσα και μετά τα δίχτυα για το 4-2.

Στο 81′ η Αστον Βίλα κέρδισε πέναλτι σε παράβαση του Κάρμο στον Ντουράν με τον Νταβίντ Λουίζ ωστόσο να αστοχεί στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Αστον Βίλα: Ολσεν, Κας, Λανγκλέ, Κόνσα, Ντίνιε, Ρότζερς (74′ Ντουράν), ΜαΓκιν, Ντάγκλας Λουίς, Ντιαμπί (85′ Ζανιόλο), Γουότκινς και Μπέιλι (85′ Ιροενγκμπούναμ).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγα (46′Ρίτσαρντς), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Εσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70′ Ορτα) και Ελ Καμπί.

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, «αρχιτέκτονας» της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα, στον πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League, κράτησε χαμηλούς τόνους κι έστρεψε ήδη το βλέμμα του στη μεγάλη ρεβάνς με τους «χωριάτες», την επόμενη Πέμπτη (9/5, 22:00) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει μισή δουλειά, θα πρέπει να παίξουμε θαρραλέα, μεγάλη επιτυχία για εμάς. Το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε ήταν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Πραγματικά παίξαμε κόντρα σε μεγάλη ομάδα.

Ήμασταν ο εαυτός μας, ρισκάραμε πολύ, ανεβήκαμε μπροστά, μετά και από το δεύτερο γκολ συνεχίζαμε να πιστεύουμε ότι θα βρούμε ακόμη ένα. Ήμασταν θαρραλέοι. Λείπουν 90 λεπτά, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην την υποτιμήσουμε, είναι καλή ομάδα, να απολαύσουμε τη σημερινή μας επιτυχία, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...