354
Ο Μακρόν σκοράρει από την άσπρη βούλα στον αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπου ο πρόεδρος της Γαλλίας επέδειξε και πάλι το πόσο αθλητικός είναι | REUTERS/Benoit Tessier/Pool

Ο Μακρόν σκοράρει στα γήπεδα και στην επικοινωνία

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2024, 10:12
Ο Μακρόν σκοράρει από την άσπρη βούλα στον αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπου ο πρόεδρος της Γαλλίας επέδειξε και πάλι το πόσο αθλητικός είναι
|REUTERS/Benoit Tessier/Pool

Ο Μακρόν σκοράρει στα γήπεδα και στην επικοινωνία

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2024, 10:12

Λίγες εβδομάδες αφότου ένας κάθιδρος και πολύ γυμνασμένος Εμανουέλ Μακρόν εθεάθη να χτυπά ένα σάκο του μποξ, ο πρόεδρος της Γαλλίας έστρεψε την αθλητική του προσοχή στο ποδόσφαιρο: με τη σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν, να χειροκροτεί από την κερκίδα, ο Μακρόν μπήκε στο γήπεδο, την Τετάρτη, για καλό σκοπό· έναν φιλανθρωπικό αγώνα που διεξήχθη στο στάδιο «Μπερνάρ Ζιρού», λίγο έξω από το Παρίσι προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για νοσοκομεία παίδων.

Μετά τον αγώνα, ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν με παιδιά –άλλωστε ο αγώνας ήταν για να συγκεντρωθούν χρήματα για νοσοκομείο Παίδων (Reuters)

Στον αγώνα, όπως περιέγραψε η βρετανική Telegraph, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο ομοσπονδιακός προπονητής Ντιντιέ Ντεσάμπ και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Λοράν Μπλαν, Μαρσέλ Ντεσαγί και Ρομπέρ Πιρές –και οι τέσσερις μέλη της θρυλικής ομάδας της Εθνικής Γαλλίας του 1998, η οποία στον τελικό του Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς είχε στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 επί της Βραζιλίας.

Στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκαν επίσης ο Βέλγος Εντέν Αζάρ, ο Ιβοριανός Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Καμερουνέζος Σαμουέλ Ετό, ο Ολλανδός Γιόχαν Νέσκενς και ο Γερμανός Γενς Λέμαν.

Ο Μακρόν έχει ήδη δείξει ότι μπορεί να χειριστεί την μπάλα, σκοράροντας ένα πέναλτι σε προηγούμενο φιλανθρωπικό αγώνα το 2021, παρόλο που ορισμένοι επικριτές του ισχυρίστηκαν τότε ότι ο τερματοφύλακας έκανε λίγο τα στραβά μάτια. Και στον τωρινό επανέλαβε την επιτυχία του, σκοράροντας ξανά από το σημείο του πέναλτι.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διασκέδασαν πολύ με το τελευταίο αθλητικό διαφημιστικό κόλπο του γάλλου προέδρου. Ενας σκληροπυρηνικός δεξιός ιστότοπος, που ονομάζεται Boulevard Voltaire, πρότεινε ότι οι αθλητικές δραστηριότητες του Μακρόν δεν πρέπει να σταματήσουν.

«Σε τελική ανάλυση, με τον (ποδηλατικό) Γύρο της Γαλλίας να ξεκινά σύντομα, ένας πρόεδρος που κάνει ποδήλατο θα ήταν πολύ ωραίο θέαμα. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, υπάρχουν ακόμα τουρνουά πετάνκ, ιπποδρομίες και άλλα 421 πρωταθλήματα στα οποία μπορεί να λάβει μέρος. Ακόμη και ο Δίας έχει δικαίωμα να διασκεδάζει. Ειδικά αν είναι για καλό σκοπό: τον δικό του», σχολίασε δηκτικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...