333
Ο Αλί Χαμενεΐ συγχαίρει τους διοικητές των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων για την επίθεση στο Ισραήλ | Office of the Iranian Supreme Leader/WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS

Χαμενεΐ για επίθεση στο Ισραήλ: «Δεν έχει σημασία» πόσοι πύραυλοι βρήκαν στόχο – δείξαμε τη δύναμή μας

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 15:32
Ο Αλί Χαμενεΐ συγχαίρει τους διοικητές των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων για την επίθεση στο Ισραήλ
|Office of the Iranian Supreme Leader/WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS

Χαμενεΐ για επίθεση στο Ισραήλ: «Δεν έχει σημασία» πόσοι πύραυλοι βρήκαν στόχο – δείξαμε τη δύναμή μας

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 15:32

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για την «επιτυχή» επίθεσή τους εναντίον του Ισραήλ, λέγοντας πως κατέδειξαν την ισχύ της χώρας  ανεξάρτητα από το πόσοι στόχοι επλήγησαν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν.

Στην πρώτη απευθείας επίθεσή του στο Ισραήλ, το Ιράν εξαπέλυσε στις 13 Απριλίου, σχεδόν 350 πυραύλους και drones, σε αντίποινα, όπως είπε, για το φονικό πλήγμα που φέρεται να πραγματοποίησε το Ισραήλ εναντίον του συγκροτήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Οι Ισραηλινοί δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι αυτοί ευθύνονται για το πλήγμα, όπως είναι η συνηθισμένη τακτική τους, και έχουν πει ότι το κτίριο που βομβαρδίστηκε, δεν βρισκόταν μέσα στο συγκρότημα της πρεσβείας, αλλά ήταν βάση των Φρουρών της Επανάστασης.

Το 99% των ιρανικών πυραύλων και drones καταρρίφθηκαν από το Ισραήλ και τους συμμάχους του και η επίθεση προκάλεσε περιορισμένες ζημιές στο Ισραήλ.

«Το πόσοι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν και το πόσοι από αυτούς έπληξαν τον στόχο τους δεν είναι το πρωταρχικό ερώτημα, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι πως το Ιράν κατέδειξε την ισχύ του κατά την επιχείρηση», δήλωσε σήμερα ο Χαμενεΐ.

«Στην πρόσφατη επιχείρηση, οι ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να ελαχιστοποιήσουν τα κόστη και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη», πρόσθεσε ο Χαμενεΐ, καλώντας τους στρατιωτικούς αξιωματούχους «να αναζητούν αδιάκοπα τη στρατιωτική καινοτομία και να μαθαίνουν τις τακτικές του εχθρού».

Στη συνάντησή του με τους διοικητές των ενόπλων δυνάμεων, ο Χαμενεΐ είπε: «Τα πρόσφατα κατορθώματα των ενόπλων δυνάμεων έχουν δημιουργήσει μία αίσθηση μεγαλείου για το Ισλαμικό Ιράν στα μάτια του κόσμου και στους διεθνείς παρατηρητές».

Οι Φρουροί της Επανάστασης ευχαρίστησαν τους ιρανούς πολίτες «για την υποστήριξή τους», στην επίθεσή τους στο Ισραήλ, παρόλο που αρκετοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν επειδή αναρωτήθηκαν για τις συνέπειές της, σύμφωνα με την Telegraph.

«Ταπεινά εκτιμούμε και είμαστε ευγνώμονες για την υπέροχη στήριξή σας στους Φρουρούς της Επανάστασης, που τιμώρησαν τον σιωνιστή εχθρό στη διάρκεια αυτών των ιστορικών ημερών», ανακοίνωσε το ελίτ Σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...