198
Φωτογραφία αρχείου | Menelaos Myrillas / SOOC

«Η Εκκλησία δεν εκδικείται» – Καταδικάζει τις επιθέσεις σε πολιτικούς ο Ιερώνυμος

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 12:52
Φωτογραφία αρχείου
|Menelaos Myrillas / SOOC

«Η Εκκλησία δεν εκδικείται» – Καταδικάζει τις επιθέσεις σε πολιτικούς ο Ιερώνυμος

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 12:52

Σε δήλωση καταδίκης των επεισοδίων σε βάρος πολιτικών προσώπων με αφορμή την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον γάμο (γάμος και τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών), προέβη τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στη σκιά του τελευταίου περιστατικού (εδώ) με πρωταγωνίστρια υποψήφια του κόμματος Νίκη και θύμα τη βουλευτή της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη.

Η Εκκλησία δεν εκδικείται, αλλά αγαπά χωρίς να φεύγει από τις θέσεις της, είπε ο Αρχιεπίσκοπος για τις  επιθέσεις εν γένει που δέχονται πολιτικοί με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ιερώνυμος κληθείς να τοποθετηθεί για την επίθεση σε βάρος της βουλευτού της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο Γηροκομείο, το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...