223
Ο Ισαάκ Χέρτσογκ με την Αναλένα Μπέρμποκ και τον Ντέιβιντ Κάμερον, την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ | Twitter

Στο Ισραήλ ο Κάμερον και η Μπέρμποκ – νέα έκκληση για αυτοσυγκράτηση

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2024, 13:42
Ο Ισαάκ Χέρτσογκ με την Αναλένα Μπέρμποκ και τον Ντέιβιντ Κάμερον, την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ
|Twitter

Στο Ισραήλ ο Κάμερον και η Μπέρμποκ – νέα έκκληση για αυτοσυγκράτηση

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2024, 13:42

Ο πρόεδρος του Ισραήλ κάλεσε «όλο τον κόσμο» να αντικρούσει την ιρανική απειλή, σε συναντήσεις του την Τετάρτη, με τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Αναλένα Μπέρμποκ, στην Ιερουσαλήμ.

«Ολος ο κόσμος πρέπει να εργαστεί επιτακτικά και αποφασιστικά εναντίον της απειλής που θέτει το ιρανικό καθεστώς, το οποίο επιδιώκει να υπονομεύσει τη σταθερότητα όλης της περιοχής», είπε ο Ισαάκ Χέρτσογκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είχε μια πολύ «ζεστή συζήτηση» με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών και τη γερμανίδα ομόλογό του, τους πρώτους υπουργούς Εξωτερικών που επισκέπτονται το Ισραήλ μετά την πρωτοφανή επίθεση του Ιράν το βράδυ του Σαββάτου.

Η επίσκεψη του Κάμερον πραγματοποιείται την επομένη της έκκλησης για «ψυχραιμία» που απηύθυνε στο Ισραήλ ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος υπογράμμισε πως μια κλιμάκωση δεν θα ήταν «προς όφελος κανενός».

Η Μπέρμποκ τάχθηκε υπέρ νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με στόχο τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Διαβεβαιώνοντας το Ισραήλ για την «πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας», είπε επίσης πως ήθελε να συζητήσει με τους ηγέτες του τρόπους για «να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Ισραήλ, ο Κάμερον δήλωσε πως είναι σαφές ότι το Ισραήλ έλαβε την απόφαση «να απαντήσει» στην επίθεση του Ιράν και εξέφρασε την ελπίδα πως θα το κάνουν με τρόπο που θα ελαχιστοποιήσει την κλιμάκωση της έντασης.

Η Βρετανία θέλει επίσης να δει συντονισμένες κυρώσεις εναντίον του Ιράν, πρόσθεσε.

«Πρέπει να δοθεί ένα σαφές αδιαμφισβήτητο μήνυμα από την G7», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...