318
Μια δωρεάν φιάλη κρασί σε εκείνους τους πελάτες που παραδίδουν τα κινητά τους τηλέφωνα πριν καθίσουν για φαγητό | CreativeProtagon

Εστιατόριο κερνά κρασί τους πελάτες που αφήνουν στην άκρη το κινητό τους

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2024, 15:37
Μια δωρεάν φιάλη κρασί σε εκείνους τους πελάτες που παραδίδουν τα κινητά τους τηλέφωνα πριν καθίσουν για φαγητό
|CreativeProtagon

Εστιατόριο κερνά κρασί τους πελάτες που αφήνουν στην άκρη το κινητό τους

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2024, 15:37

Ενα ιταλικό εστιατόριο προσφέρει μια δωρεάν φιάλη κρασί σε εκείνους τους πελάτες που του παραδίδουν τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Ο Αντζελο Λέλα, ιδιοκτήτης του Al Condominio, ενός νέου εστιατορίου που άνοιξε στη Βερόνα τον Μάρτιο, είπε ότι στόχος της κίνησης είναι να ενθαρρύνει τους πελάτες να συνομιλούν μεταξύ τους αντί να κοιτάζουν συνεχώς τα τηλέφωνά τους.

«Θέλαμε να ανοίξουμε ένα εστιατόριο που θα ήταν διαφορετικό από τα άλλα», είπε στον Guardian. «Επομένως, επιλέξαμε αυτή τη μορφή. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να αποκηρύξουν την τεχνολογία ενώ απολαμβάνουν μερικές ευχάριστες ώρες. Η τεχνολογία γίνεται πρόβλημα· δεν χρειάζεται να κοιτάτε το τηλέφωνό σας κάθε πέντε δευτερόλεπτα, αλλά για πολλούς ανθρώπους είναι περισσότερο, είναι σαν ναρκωτικό… Ετσι, τους δίνουμε την ευκαιρία να το αφήσουν στην άκρη και να πιουν λίγο καλό κρασί».

Οι άνθρωποι θα έχουν την επιλογή να παραδώσουν το τηλέφωνό τους, το οποίο θα τοποθετηθεί σε ένα προσωπικό, κλειδωμένο κουτί, στην είσοδο του εστιατορίου. Το κλειδί κρατάει ο σερβιτόρος, ο οποίος τους πηγαίνει το κρασί τους.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να γράψουν μια κριτική για το γεύμα τους, την οποία αφήνουν στο κουτί. Σε όσους αφήσουν την πιο εντυπωσιακή κριτική, θα προσφερθεί ένα γεύμα στην επόμενη επίσκεψή τους.

Με την υπόσχεση δωρεάν κρασιού, το εστιατόριο έχει κάνει θραύση μεταξύ εκείνων που θέλουν να συμμετάσχουν στην αποτοξίνωση από τα κινητά τηλέφωνα.

«Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική», είπε ο Λέλα. «Το 90% των πελατών επέλεξαν να αφήσουν στην άκρη τα τηλέφωνά τους με αντάλλαγμα κρασί. Είναι πραγματικά όμορφο να βλέπεις ανθρώπους να αγκαλιάζουν την πρωτοβουλία μας, Μιλούν μεταξύ τους αντί να βλέπουν φωτογραφίες ή να απαντούν σε μηνύματα στο τηλέφωνό τους».

Το Al Condominio είναι το πρώτο εστιατόριο στην περιοχή του Βένετο που υιοθέτησε μια τέτοια πρωτοβουλία, αν και υπάρχουν παραδείγματα άλλων στην Ιταλία, όπως το Separè 1968, ένα εστιατόριο στη Μαρίνα ντι Τσετσίνα της Τοσκάνης, το οποίο προσφέρει κουπόνια σε πελάτες που εγκαταλείπουν για λίγο τα τηλέφωνά τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...