293
Ενα ακόμη θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο που έγινε στόχος ρωσικών πυραύλων στην Ουκρανία | REUTERS/Valentyn Ogirenko

Η Γερμανία στέλνει επειγόντως επιπλέον Patriot στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2024, 18:18
Ενα ακόμη θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο που έγινε στόχος ρωσικών πυραύλων στην Ουκρανία
|REUTERS/Valentyn Ogirenko

Η Γερμανία στέλνει επειγόντως επιπλέον Patriot στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2024, 18:18

Η Γερμανία θα στείλει ένα «πρόσθετο» σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στο Κίεβο για να το βοηθήσει να αντιμετωπίσει την «αύξηση των ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων εναντίον της Ουκρανίας», ανακοίνωσε το Σάββατο το γερμανικό υπουργείο Αμυνας.

«Λόγω της αύξησης των ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων κατά της Ουκρανίας, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει περαιτέρω την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα», με την αποστολή ενός «επιπλέον συστήματος Patriot», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας.

Το σύστημα προέρχεται από τα αποθέματα της Bundeswehr (ο γερμανικός στρατός) και θα παραδοθεί αμέσως. Εως τώρα, η Γερμανία έχει παραδώσει δύο συστήματα Patriot στην Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο.

Αύξηση των επιθέσεων

Νωρίτερα ο αρχηγός των Ενοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, δήλωσε στο Politico ότι η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας έχει «επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες» εν μέσω μιας κλιμακούμενων επιθέσεων από τη Ρωσία.

Το Κίεβο βλέπει μια «σημαντική εντατικοποίηση των επιθέσεων του εχθρού» από τότε που ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη πρόεδρος τον Μάρτιο, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού.

Ευχαριστίες Ζελένσκι

Ο oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Γερμανία για την υποστήριξή της προς την Ουκρανία σε μια «κρίσιμη στιγμή», καλώντας τους συμμάχους της να κάνουν το ίδιο.

«Είμαι ευγνώμων προς τον καγκελάριο (της Γερμανίας Ολαφ Σολτς) για την απόφαση να παράσχει ένα επιπλέον σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία και πυραύλους για τα υπάρχοντα συστήματα», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.

«Αυτή είναι μια πραγματική εκδήλωση υποστήριξης προς την Ουκρανία σε μια κρίσιμη στιγμή για εμάς», δήλωσε προτρέποντας τις συμμαχικές χώρες να «ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα».

Πρόσφατα ο ουκρανός πρόεδρος επέκρινε δριμύτατα τον γερμανό καγκελάριο, όπως ανέφερε το Politico, για την άρνησή του να παράσχει στο Κίεβο πυραύλους κρουζ Taurus γερμανικής κατασκευής και υπαινίχθηκε ότι η απροθυμία του ίσως βασίζεται στη σκέψη του να κρατήσει όπλα για την άμυνα του Βερολίνου έναντι μιας ρωσικής απειλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...