462
O Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε «πυροτέχνημα» τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού | Μega

«Μού έκαναν μοντάζ» λέει τώρα ο Γιώργος Τσίπρας για τον «λογαριασμό» των βανδαλισμών στα σχολεία – «Ολα γίνονται για τις καταλήψεις!»

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2024, 14:14
O Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε «πυροτέχνημα» τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού
|Μega

«Μού έκαναν μοντάζ» λέει τώρα ο Γιώργος Τσίπρας για τον «λογαριασμό» των βανδαλισμών στα σχολεία – «Ολα γίνονται για τις καταλήψεις!»

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2024, 14:14

Για κοπτοραπτική και μοντάζ σε μία κατά άλλα ολοκληρωμένη τοποθέτησή του για τις αλλαγές που επέρχονται στον κανονισμό λειτουργίας των σχολείων της χώρας -και ειδικά για το θέμα των βανδαλισμών που από τη νέα σχολική χρονιά θα βαρύνουν πλέον την τσέπη των γονιών των υπαίτιων μαθητών- βγήκε να κάνει λόγο την Πέμπτη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας. Ηταν μία απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναφορικά με τη σχετική τοποθέτησή του (θυμηθείτε τη εδώ) λίγες ώρες νωρίτερα που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – ανάμεσά τους και αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε αντίθετος με την έννοια της ατομικής ευθύνης και στη λογική (αν υπάρχει βέβαια) του μπαχαλακισμού και της απόρριψης κάθε είδους λογοδοσίας για όσους καταστρέφουν –με το έτσι θελω– δημόσια περιουσία, εξέφρασε τη διαφωνία με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κρίνοντας ότι πρέπει «να συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε [τις καταστροφές] όλοι μας». «Τις καλύπτει η ελληνική κοινωνία και το κράτος. Αυτό είναι το σωστό να γίνει», ήταν η θέση που διατύπωσε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο Acrion 24.

Oταν όμως κλήθηκε να εξηγήσει τον τρόπο σκέψης του, κατά τη διάρκεια νέας τηλεοπτικής του εμφάνισης -υποψήφιος γαρ- αυτη τη φορά στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μega, ισχυρίστηκε πως  «αυτό που δημοσιεύτηκε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είπα. Είπα πως είναι λάθος να πληρώνει ο γονιός τα πάντα, και ό,τι κάνει το παιδί του. Είναι μοντάζ αυτό που μεταδόθηκε από κάποια μέσα».

Στο δια ταύτα ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού είπε πως είναι λάθος να καλείται ο γονιός να πληρώσει τις ζημιές που προκαλεί το παιδί του και ότι πρέπει τα ζητήματα αυτά να επιλύονται -όσο γίνεται-  εντός της σχολικής κοινότητας, για να καταλήξει στο συμπέρασμά του ότι το όλο πράγμα «πάει στις καταλήψεις, οι οποίες είναι μια μορφή αγώνα»! Σε αγαστή συμπόρευση δηλ. με τους πάσης φύσεως μπαχαλάκηδες που αναζητούν τέτοιες ευκαιρίες (βλ καταλήψεις) για να καταστρέφουν δήθεν «εκδικητικά προς το σύστημα» τη δημόσια περιουσία.

Εκεί όμως που τα πράγματα δυσκόλεψαν, ήταν όταν στην εκπομπή του Μega «έπαιξαν» ξανά τις δηλώσεις του, με τον κ. Τσίπρα να διαψεύδει εκ νέου και να μιλά για μοντάζ από συγκεκριμένα Μέσα!

«Υπάρχει νομοθεσία που επιτρέπει και ποινές διοικητικές μέσα στο σχολείο και μπορεί να υπάρχει ποινικό αδίκημα και να πληρώσει αυτός που πρέπει να πληρώσει. Είναι λάθος να καλείται ο γονιός να πληρώσει τις ζημιές που προκαλεί το παιδί του. Πρέπει όσο το δυνατόν αυτά τα ζητήματα να επιλύονται εντός της σχολικής κοινότητας. Το πράγμα πάει στις καταλήψεις, οι οποίες είναι μια μορφή αγώνα. Αρχίζουν και απειλούν γονείς ότι τις καταλήψεις και τις ζημιές των παιδιών τους, θα τις πληρώσουν οι γονείς τους», προειδοποίησε ανακαλύπτοντας την κατά τον ίδιο μακροπρόθεσμη στόχευση του συγκεκριμένου μέτρου…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...