496
Είχε ήδη δοθεί «λύση οι μαθητές να προχωρήσουν σε κατ' ιδίαν διδασκαλία» έκανε γνωστό ο υπουργός | In Time News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Πιερρακάκης σε Κασσελάκη: Τα ζητήματα Παιδείας απαιτούν υπευθυνότητα, όχι «σκηνοθετημένα βίντεο κλιπ»

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2024, 20:59
Είχε ήδη δοθεί «λύση οι μαθητές να προχωρήσουν σε κατ' ιδίαν διδασκαλία» έκανε γνωστό ο υπουργός
|In Time News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Πιερρακάκης σε Κασσελάκη: Τα ζητήματα Παιδείας απαιτούν υπευθυνότητα, όχι «σκηνοθετημένα βίντεο κλιπ»

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2024, 20:59

Στις αιτιάσεις του Στέφανου Κασσελάκη ότι η κυβέρνηση αθέτησε τις δεσμεύσεις της αναφορικά με την πρόσβαση των δύο μαθητών Γυμνασίου της ακριτικής Γαύδου στην τηλεκπαίδευση απάντησε τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και λαϊκισμό.

«Τα ζητήματα Παιδείας είναι πολύ σοβαρά για να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικού λαϊκισμού στα social media του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και απαιτούν υπευθυνότητα αντί για πυροτεχνήματα», έγραψε συγκεκριμένα στη σχετική ανάρτησή του ο αρμόδιος υπουργός, προσθέτοντας πως «ο κ. Κασσελάκης παραβιάζει ανοικτές θύρες».

Κι αυτό διότι από «τον Σεπτέμβριο του 2024 οι μαθητές των πλέον απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, ορεινών και νησιωτικών, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σχολείο» με τη σχετική προετοιμασία από το ΥΠΕΘΑ να «βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης».

Χάρη στο μέτρο αυτό «οι μαθητές θα διδάσκονται από καθηγητές όλα τα μαθήματα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολείου. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη της ψηφιακής ενισχυτικής διδασκαλίας, που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες για τους μαθητές του γυμνασίου στα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών».

Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε, ακόμη, πως «η λύση που επελέγη για τους δύο μαθητές στη Γαύδο ήταν μεταβατική» και πρόσθεσε ότι «αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ακριτικό νησί, τον Ιανουάριο του 2023, υπήρξε κινητοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα εγγραφούν σε σχολική μονάδα και να μην τεθεί σε κίνδυνο ο προβιβασμός τους στην επόμενη τάξη».

Επιπλέον, «σε επικοινωνία με την οικογένεια, η οποία έγινε αμέσως μετά την επίσκεψη, δόθηκε η λύση οι μαθητές να προχωρήσουν σε κατ’ ιδίαν διδασκαλία υπό την επίβλεψη του Γυμνασίου της Παλαιόχωρας Κρήτης, στο οποίο δίνουν εξετάσεις. Εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν σε επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να δίνονται οι σχετικές κατευθύνσεις».

Κατέληξε τονίζοντας πως «η λύση που θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο αποσκοπεί στο να στηριχθούν οι ακριτικές περιοχές, τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Με πράξεις και όχι με λόγια. Και σίγουρα όχι με σκηνοθετημένα βίντεο κλιπ».

Είχε προηγηθεί παρέμβαση μέσω βίντεο του κ. Κασσελάκη –ο οποίος περιόδευσε στην Κρήτη– για την υπόθεση των δύο μαθητών του νησιού, συνοδεία του ακόλουθου κειμένου:

«Πριν από ένα χρόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε δημόσια στους ακρίτες της Γαύδου ότι τα δύο γυμνασιόπαιδα του νησιού θα έχουν τηλεκπαίδευση, ώστε να μπορούν μένοντας στον τόπο τους, να λαμβάνουν από το Κράτος την εκπαίδευση που λαμβάνουν όλοι οι συνομήλικοί τους.

»Επισκέφθηκα τη Γαύδο και την Εφη Γεωργακά, μητέρα του 14χρονου Νικόλα και της 13χρονης Κέλλυ, για να δω αν ο Πρωθυπουργός τήρησε την υπόσχεσή του. Το αποτέλεσμα το φαντάζεστε».

Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση Πιερρακάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον υπουργό Παιδείας ότι «δεν είναι λαϊκισμός το να ακούς την κοινωνία και να αναδεικνύεις τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη».

«Εμείς», προσέθεσαν από την Κουμουνδούρου, «θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας, σε κάθε άκρη της Ελλάδας όπου κι αν βρίσκονται και να τα προβάλουμε. Γιατί για εμάς ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερα σημαντικός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...