498
Γενική άποψη της έκθεσης «Από την Καρδιά στα Χέρια: Dolce & Gabbana», στο Παλάτσο Ρεάλε του Μιλάνου | Emanuele Cremaschi/Getty Images

Ολη η μαγεία των Dolce & Gabbana σε μία έκθεση

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2024, 17:30
Γενική άποψη της έκθεσης «Από την Καρδιά στα Χέρια: Dolce & Gabbana», στο Παλάτσο Ρεάλε του Μιλάνου
|Emanuele Cremaschi/Getty Images

Ολη η μαγεία των Dolce & Gabbana σε μία έκθεση

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2024, 17:30

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αφηγηθεί κανείς την ιστορία της μόδας μέσα από μία έκθεση. Ομως ο Ντομένικο Ντόλτσε και ο Στέφανο Γκαμπάνα τα κατάφεραν. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η Πάολα Πόλο, fashion editor της Corriere della Sera, γράφοντας στο ρεπορτάζ της πως το ανεπανάληπτο δίδυμο της ιταλικής υψηλής ραπτικής μπόρεσε να συνοψίσει την ιστορία της δικής του, τουλάχιστον, μόδας στις αίθουσες του επιβλητικού Παλάτσο Ρεάλε του Μιλάνου «με τόση αγάπη, πάθος και φροντίδα για τη δουλειά τους, που οι πάντες έμειναν άφωνοι».

Στα εγκαίνια της έκθεσης το «παρών» έδωσαν τουλάχιστον τετρακόσιοι άνθρωποι, άσημοι αλλά και διάσημοι, μεταξύ των οποίων η Ντέμι Μουρ, η Σερ, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, η Ελεν Μίρεν, η Ευα Χερτζίκοβα, η Λουπίτα Νιόνγκο, ο Θίο Τζέιμς, η Ρόζι Χάντινγκτον Γουάιτλι, o Αλτον Μέισον, η Μουν Γκα Γιουνγκ, ο Ντέιβιντ Γκάντι, αλλά και η Ναόμι Κάμπελ, η οποία μάλιστα έκοψε και την κορδέλα των εγκαινίων έχοντας δίπλα της τους δυο σχεδιαστές, καθώς και τον δήμαρχο του Μιλάνου Τζουζέπε Σάλα.

Ράφτρες και μοδίστρες του ιταλικού οίκου μόδας Dolce & Gabbana βάζουν κάποιες τελευταίες «πινελιές» σε δημιουργίες υψηλής ραπτικής, στο πλαίσιο της έκθεσης, στις 5 Απριλίου στο Μιλάνο (Emanuele Cremaschi/Getty Images)

Οσον αφορά την εντύπωση που προκάλεσε η έκθεση (θα διαρκέσει έως τις 21 Απριλίου), η Πάολα Πόλο γράφει πως και μόνο ο τίτλος της, «Dal Cuore alle Mani» (Από την Καρδιά στα Χέρια), είναι ενδεικτικός για τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που ήθελαν να μεταδώσουν οι σχεδιαστές: από την καρδιά προκύπτουν οι ιδέες και με τα χέρια μετατρέπονται σε εξαίσιες δημιουργίες.

«Ετσι είμαστε εμείς» είπε ο Ντομένικο Ντόλτσε, καταφανώς συγκινημένος και προσπαθώντας να κρατήσει τα δάκρυά του. Τον λόγο αυτής της συγκίνησης είχε αποκαλύψει λίγες ημέρες νωρίτερα ο Στέφανο Γκαμπάνα, το έτερο ήμισυ του πιο διάσημου ζευγαριού στην ιστορία της υψηλής ραπτικής. «Αυτή η έκθεση είναι όλη δική του, του Ντομένικο. Την πρόσεξε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια».

Ανεβαίνοντας στη σκηνή, ο μετρ της υψηλής ραπτικής από τη Σικελία προσέφερε ακόμη ένα στοιχείο αναφορικά με την υπερβολική συγκίνησή του: «Εφτασα στο Μιλάνο και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω στην Πιάτσα ντελ Ντουόμο, κάτω από το άγαλμα της Παναγίας, και να την παρακαλέσω να με κάνει να μείνω εδώ και να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου» αποκάλυψε ο Ντομένικο Ντόλτσε.

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της έκθεσης, οι εκπληκτικές δημιουργίες των Dolce & Gabbana, εκτός ότι αναδεικνύουν τη δημιουργική πορεία των δυο διάσημων μετρ, αποτελούν επίσης μια «ανοιχτή ερωτική επιστολή» στην ιταλική κουλτούρα στο σύνολό της.

«Το όνειρό μας είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι να έρθουν να δουν την έκθεση και να γνωρίσουν και να κατανοήσουν ποια πολιτιστική και ραπτική κληρονομιά υπάρχει εδώ. Με λίγα λόγια, θέλουμε να ανακαλύψουν το “Made in Italy” και να το ερωτευθούν όπως το ερωτευθήκαμε εμείς» ανέφεραν οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα, εξηγώντας ότι ακριβώς για αυτόν τον λόγο, στο πλαίσιο της έκθεσης, μόδιστροι και μοδίστρες του οίκου θα μυούν τον κόσμο στα μυστικά του επαγγέλματός τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...