217
Δασκάλα έκλεινε τα 3χρονα σε αποθήκη, την οποία χαρακτήριζε «χώρο αποσυμπίεσης»... | INTIME/ΑΡΧΕΙΟ

Αλεξανδρούπολη: Παιδαγωγός έκλεινε τα νήπια σε αποθήκη για τιμωρία

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2024, 19:35
Δασκάλα έκλεινε τα 3χρονα σε αποθήκη, την οποία χαρακτήριζε «χώρο αποσυμπίεσης»...
|INTIME/ΑΡΧΕΙΟ

Αλεξανδρούπολη: Παιδαγωγός έκλεινε τα νήπια σε αποθήκη για τιμωρία

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2024, 19:35

Παιδαγωγός σε βρεφονηπιακό σταθμό της Αλεξανδρούπολης κλείδωνε τα νήπια σε σκοτεινή αποθήκη για να τιμωρήσει… Αυτό καταγγέλλουν γονείς των νηπίων οι οποίοι φαίνεται να ανακάλυψαν τυχαία το τι συνέβαινε στο σχολείο. Τώρα ο δήμαρχος της πόλης διέταξε ΕΔΕ…

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας πατέρας έπαιζε με την κόρη του κι εκείνη είπε στην κούκλα της: «Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη». Όταν ο πατέρας της τη ρώτησε για αυτό, το κοριτσάκι απάντησε: «’Ετσι μας κάνει η κυρία…»

Οι γονείς του παιδιού την επομένη πήγαν στον παιδικό σταθμό όπου, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, η δασκάλα επιβεβαίωσε την πρακτική αυτή, λέγοντας ότι τα παιδιά μπαίνουν στο συγκεκριμένο χώρο για να «ηρεμήσουν»…

Άλλοι γονείς ανέφεραν αλλαγές στη συμπεριφορά των παιδιών τους, τα οποία το τελευταίο διάστημα φαίνονταν να φοβούνται το σκοτάδι.

Ακολούθησε καταγγελία στο δήμο. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Η συγκεκριμένη δασκάλα απομακρύνθηκε.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης ανέφερε ότι η εν λόγω παιδαγωγός παραδέχτηκε ότι μεταχειριζόταν τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο και ότι στο απολογητικό σημείωμά της περιέγραφε την αποθήκη ως χώρο αποσυμπίεσης της έντασης. Έγραψε μάλιστα ότι κάποια παιδάκια ανταποκρίθηκαν σε αυτή την τακτική, ενώ άλλα «έδειξαν αδυναμία χαρακτήρα»!

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε άλλες τάξεις και αναμένεται η τοποθέτηση νέου παιδαγωγού

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...