224
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Δημοσκόπηση GPO: Στις 17,5 μονάδες η διαφορά της ΝΔ – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2024, 16:33
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Δημοσκόπηση GPO: Στις 17,5 μονάδες η διαφορά της ΝΔ – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2024, 16:33

Τη φθορά της Νέας Δημοκρατίας από την υπόθεση των Τεμπών —και τη διαχείρισή της— αλλά και την κυριαρχία της στο πολιτικό σκηνικό, καταδεικνύει νέα δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Η δημόσια συζήτηση για τα Τέμπη -τόσο στη σκιά όσων δεν έγιναν στην Εξεταστική Επιτροπή όσο και σε αυτή του δημοσιεύματος περί «μονταζιέρας»- φαίνεται να έχει επηρεάσει δημοσκοπικά τη ΝΔ, που χάνει περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες από την αρχή του χρόνου.

Ωστόσο ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, είναι κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό. Στη δεύτερη θέση της δημοσκόπησης αλλά με μεγάλη διαφορά 17,5% φαίνεται να εδραιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να έχει τις περισσότερες θετικές γνώμες, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, με δεύτερο τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Για την αντιπολίτευση, ξεχωρίζει η εκτίμηση της κοινής γνώμης, σε ποσοστό 75,8%, ότι τα κόμματα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα νούμερα που έδωσε η δημοσκόπηση της GPO είναι:

Νέα Δημοκρατία: 33,4%, ΣΥΡΙΖΑ: 15,9%, ΠΑΣΟΚ: 14,2%, ΚΚΕ: 9%, Σπαρτιάτες: 2,2%, Ελληνική Λύση: 9,5%, Νίκη: 3,3%, Πλεύση Ελευθερίας: 3%, ΜέΡΑ25: 1,8%, Νέα Αριστερά: 2,2%, Δημοκράτες: 2,2% Άλλο κόμμα 3,3%

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...