318
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ αγκαλιάζει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο 15ο επετειακό συνέδριο της ΝΔ στο Ζάππειο | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Βέμπερ στον Μητσοτάκη: «Με τη στάση σου προστατεύεις τα σύνορα της Ευρώπης»

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2024, 14:28
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ αγκαλιάζει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο 15ο επετειακό συνέδριο της ΝΔ στο Ζάππειο
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Βέμπερ στον Μητσοτάκη: «Με τη στάση σου προστατεύεις τα σύνορα της Ευρώπης»

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2024, 14:28

Επίσημος προσκεκλημένος στο 15ο επετειακό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ αγκάλιασε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και μίλησε με θερμά λόγια για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Μίλησε συγκεκριμένα για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία αλλά και απέναντι στο Ουκρανικό και τα ζητήματα μετανάστευσης, και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καίρο ρόλο στη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.

«Πάντα στεκόσουν απέναντι στον Ερντογάν για να προστατεύσεις τα σύνορα της Ευρώπης. Και στην Αίγυπτο, πριν από μερικές εβδομάδες, με τη φίλη μας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Πρόεδρο της Επιτροπής, δείξατε ότι η Ευρώπη μπορεί να έχει ασφαλή σύνορα και να διαχειριστεί τη μετανάστευση. Οι κρατικές αρχές είναι εκείνες που αποφασίζουν ποιοι μπαίνουν στην Ευρώπη, όχι οι λαθρέμποροι! Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ, χάρη στην ισχυρή ελληνική κυβέρνηση», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Βέμπερ.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Πρωθυπουργό είπε: «Αγαπητέ Κυριάκο, είσαι μια από τις πιο δυνατές φωνές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Χαίρεις σεβασμού από τη διεθνή κοινότητα. Αποκατέστησες την εμπιστοσύνη σε μια ισχυρή Ελλάδα, τόσο στην Ευρώπη και, κυρίως, στους Έλληνες πολίτες! Αυτή είναι η ηγεσία του ΕΛΚ στα καλύτερά της!»

Ανέφερε ακόμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κεντρικό ρόλο στην ευρωπαϊκή στήριξη προς την Ουκρανία. «Απάντησες στον βομβαρδισμό του Πούτιν 200 μέτρα από το σημείο που συναντιόσασταν με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, στέλνοντας περισσότερο αμυντικό υλικό στην Ουκρανία», υπογράμμισε.

Μιλώντας για τα κόμματα στην Ευρώπη είπε: «Η Αριστερά κάνει κήρυγμα. Η ακροδεξιά σκορπά φόβο. Το ΕΛΚ λύνει προβλήματα. Έτσι το ΕΛΚ έχτισε την Ευρώπη από τον Ντε Γκάσπερι, τον Αντενάουερ και τον Σουμάν. Και έτσι το ΕΛΚ θα συνεχίσει να οικοδομεί την κοινή μας ασφάλεια και οικονομική ευημερία».

Σε μια αναφορά για τις ευρωεκλογές ο κ. Βέμπερ τόνισε: «Αγαπητοί φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, μας περιμένουν μερικοί προεκλογικοί μήνες γεμάτοι δουλειά. Ας μην είμαστε συνεσταλμένοι. Ας μιλήσουμε με αισιοδοξία, ας σηκωθούμε να παλέψουμε. Είμαστε η κινητήρια δύναμη της Ευρώπης, είμαστε το αληθινό Λαϊκό Κόμμα της Ευρώπης!»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...